BLEKIJEV SVET
|
|
| Najlepši ljubavni stihovi | |
| | |
Autor | Poruka |
---|
martina ___
Broj poruka : 951 Datum upisa : 24.07.2011 Raspoloženje : nije lose,a moglo bi bolje!
| Naslov: Re: Najlepši ljubavni stihovi Uto Avg 02, 2011 9:34 pm | |
| Ta ljubav
Ta ljubav Tako silna Tako drhtava Tako nezna Tako ocajna Ta ljubav Lepa kao dan I ruzna kao vreme Ta ljubav tako stvarna Ta ljubav tako divna Tako srecna Tako vesela I tako jadno Drhteci od straha ko dete u mraku A tako sigurna u sebe Ko neki spokojni covek u sred noci Ta ljubav koja je izazivala strah kod drugih Gonila ih da govore I primoravala da blede Ta ljubav vrebana Jer te druge mi smo vrebali Ganjani ranjavani gazeni dotucavani poricani zaboravljeni Zato sto smo tu istu ljubav mi ganjali ranjavali gazili dotucavali poricali zaboravljali Ta ljubav cela celcata Jos toliko ziva A sva ozarena To je tvoja lljubav To je moja ljubav Ona koja je bila To osecanje je uvek novo I nije se izmenilo Toliko stvarno kao neka biljka Toliko drhtavo kao neka ptica Toliko toplo i zivo kao leto Mozemo oboje Otici i vratiti se Mozemo oboje Otici i vratiti se Mozemo zaboraviti A zatim ponovo zaspati Pa probuditi se patiti bditi Pa ponovo zaspati Sanjati i smrt Zatim probuditi se osmehnuti se smejati se I podmladiti se Nasa ljubav zastaje tu Tvrdoglava ko magare Ziva ko zelja Svirepa kao secanje Hladna kao kajanje Nezna kao uspomena Hladna kao mermer Lepa kao dan Nezna kao dete Gleda nas smeseci se I kazuje mnogo ne govoreci nista A ja je slusam drhteci I vicem Vicem za tebe Vicem za sebe I preklinjem te Za tebe za sebe i za sve one koji se vole I koji su se voleli Da ja im vicem Za tebe za sebe i sve druge Da ne znam Ostani tu Tu gde si Gde bila si nekad Ostani tu Tu gde si Gde si bila nekad Ostani tu Ne pomici se Ne idi Mi koji smo voleli Mi smo te zaboravili Ali ti nas ne zaboravi Jer nemamo drugog do tebe na zemlji Ne dopusti nam da postanemo hladni Da se udaljavamo sve vise Odemo gde bilo Daj nam znak da si ziva A mnogo docnije na ivici nekog siprazja U sumi uspomena Iskrsni odjednom Pruzi nam ruku i spasi nas.
Zak Prever | |
| | | martina ___
Broj poruka : 951 Datum upisa : 24.07.2011 Raspoloženje : nije lose,a moglo bi bolje!
| Naslov: Re: Najlepši ljubavni stihovi Uto Avg 02, 2011 9:36 pm | |
| Ispunjena zelja Dodirneš mi srce, a onda nestaneš. Pružaš mi ruku, a onda prestaneš. Pustiš me da sanjam i tad me probudiš. Udijeliš mi milost, a tad me pogubiš! A ja bih da te ljubim -a ti si daleko… Ja bih da te budim, a budi te drugi netko. Ja bih da te sanjam, u noćima bez kraja, Ja bih da me ljubiš dok zora noć osvaja… Ja bih da prepoznaš sve što nas spaja, da moj si put do raja. Ja bih da si blizu, da pratiš me ko sjena, Ja bih da sam tvoja Ispunjena želja!
nepoznat autor | |
| | | martina ___
| Naslov: Re: Najlepši ljubavni stihovi Pet Avg 05, 2011 10:40 am | |
| Ne okreci se za onim sto je proslo,neces ga stici. Iz vremena koje si volela nece se vratiti ono sto si zelela, a nisi imala. Zato hrabro koracaj napred, nikad nemoj u onome sto ce doci traziti ono sto si imala! Zivot nije bajka, zato pruzi od sebe koliko mozes, ispuni obecano,veruj u dobro, odbaci lose i voli ono sto imas jer ono sto nemas deo je bajke!!! Dotakni mi rukom levu stranu grudi. tamo gde se srce pored tebe budi, tamo gde je srce osetices nesto, tu je moja ljubav,tu je tvoje mesto! Moje srce luta kroz puste doline, trazi jedno srce da mu bol umine, a to drugo srce,ako neko pita,nosi andjeo sto poruku cita! Upisi u srce ime moje, neka te vodi kroz snove tvoje, neka te cuva od svake boli, neka za tvoju srecu moli i neka ti kaze da samo tebe voli!!! Duboko vjeruj u ono sto zelis! Zapamti izgubljeno je samo ono od cega smo se odrekli! U zivotu pozeli samo jedno: da ne volis izgubljeno i ne izgubis voljeno! Ova poruka ima svoj zadatak da ti stavi osmeh na usne sladak. Ako nije uspela, odmah se nje resi, a ako jeste-opet se nasmesi. Tezi visokome jer u dusi ti leze skrivene zvezde. I sanjaj jer snovi prethode svakom cilju. Znas moram ti priznati nesto. Necu te voleti vecno. Ma ne ljuti se, ni zivot nije vecan! Volet cu te samo onaj dio vecnosti koliko traje ovaj zivot. Kad si se ti rodila bilo je tmurno, grmelo je i padala je kisa. Znas zasto? To je nebo plakalo jer je izgubilo najdrazeg andjela - TEBE!!! | |
| | | martina ___
| Naslov: Re: Najlepši ljubavni stihovi Pet Avg 19, 2011 5:26 am | |
| Ne ljuti se što ti kažem
Kad oči svoje zatvorim, u duši osećaj smirim, u mašti svojoj izgubim, sa čežnjom tada se borim, zbog zablude sebe krivim, al' zalud,željom te ljubim.
Ja znam da si mi daleka, nestvarna,želja prazna, koju sputavam u sebi, al' postoji sila neka, jaka k'o Božja kazna što me vuče ka tebi.
Ne ljuti se što ti kažem da snove o tebi snivam, da duša mi za tobom vene, al' ne mogu da te lažem, ljubav večno da skivam, ona je jača od mene. | |
| | | martina ___
| Naslov: Re: Najlepši ljubavni stihovi Ned Avg 21, 2011 3:03 am | |
| "Jesam li ti priznala nekada, koliko se plasim tvog pogleda? Bojim se da cu nestati, u dubini tvojih tamnih ociju, nemocna da pronadjem izlaz... Jesam li ti nekada priznala koliko se plasim tvog dodira? Bojim se da cu,ako me taknes, nosena krilima probudjenih osecanja, daleko,daleko odleteti, i necu imati snage da se vratim. Jesam li ti nekada priznala, koliko se plasim tvog poljupca? Bojim se da ce tvoje meke usne, zarom dodira svojih, otopiti sve moje oklope, i da cu biti jos ranjivija,nemocnija... Jesam li ti priznala nekada, koliko se plasim sebe? Plasim se da ce me svi moji strahovi, naterati da pobegnem... A onda cu biti nemocna, da zivim bez tebe ." | |
| | | Beauty ___
Broj poruka : 1375 Datum upisa : 06.04.2011 Lokacija : o Raspoloženje : o
| Naslov: Re: Najlepši ljubavni stihovi Sub Sep 17, 2011 1:24 am | |
| TVOJA ME LJUBAV MILUJE
Poput nježnoga cvijeta, Ukras si života moga, Za mene si centar svijeta, Najljepši dar od Boga.
Poput prekrasne zore, Svitanje ti si moje, Poput izvorske vode, svježe su usne tvoje.
Poput plavetnila mora, Ljubav me tvoja smiruje, poput laganog povjetarca, Tvoja me ljubav miluje | |
| | | Bubi ______
Broj poruka : 6504 Datum upisa : 03.05.2011 Lokacija : Beograd Raspoloženje : pozitivna
| Naslov: Re: Najlepši ljubavni stihovi Sre Okt 05, 2011 4:04 am | |
| ILUZIJA
Trazili smo se po tudjim zalutalim osmesima blesavo razvucenim i praznim... Jurili po ranjivim slikama bledih uspomena, otrovnom dahu sopstvene setve... Upijali bezvezne reci u nemim odjecima zamorno tupim i neprolaznim... I snili uzdah zenice, oblik i miris kolena... San koji uzlece iznad kletve...
Ne, nisi ti iluzija... Tako nesto ne postoji. U iluziju veruju samo izgubljene duse. U svakoj dozi nemira koja bojom telo zesti ozivljavaju dubine sto te videse i cuse kako izranjas iz svemira kroz paucinu svesti...
Izgubljeni trenuci slazu se u memljive kule otezalih eona vremena... Ustalasani se oblici stapaju s okolinom i prelivaju poslednje kapi... I one sto su sve videle, i one sto su cule posrcu pod teretom bremena... Hoce li se bar jedna obojiti svojom silinom pre no sto se stopi, ishlapi...?
Ne, nije sve iluzija... Tako nesto ne postoji. U iluziju veruju samo umorni i stari. U svakoj senci trajanja nazirem nesto o tebi sto mi zenice boji i cutanje osmehom zari dok te u moru kajanja nalazim negde u sebi...
Dragana Konstantinovic | |
| | | Beauty ___
| Naslov: Re: Najlepši ljubavni stihovi Sub Okt 08, 2011 11:42 am | |
| CEZNJA
Danas cu ti dati, kada vece padne, u svetlosti skromnoj kandila i sveca, u cistoti duse moje, nekad jadne, citavu bujicu proletnjega cveca.
U sobi ce biti sumrak, blag ko tvoje srce, sumrak stvoren da se dugo sanja. Na oknima svetlim zabljestace boje U taj svezi trenut prvoga saznanja...
Sve ce biti lepse, sve draze i vise, noc koja se spusta, svet sto mirno spava, dugo mrtvo polje na kome mirise krzljava i retka u busenju trava.
I tako kraj cveca ostacemo sami... - Prolice se tada, kao bujne kise, stidljivi sapati u blazenoj tami, i reci iz kojih prolece mirise...
Milan Rakic | |
| | | Beauty ___
| Naslov: Re: Najlepši ljubavni stihovi Ned Okt 16, 2011 11:08 am | |
|
Lagano umiranje
Lagano umire onaj koji ne putuje, onaj koji ne cita, onaj koji ne slusa muziku, onaj koji ne nalazi zadovoljstvo u sebi.
Lagano umire onaj koji unistava vlastitu ljubav, onaj koji ne prihvaca pomoc.
Lagano umire onaj koji se pretvara u roba navika, postavljajuci si svaki dan ista ogranicenja, onaj koji ne mjenja rutinu, onaj koji se ne usudjuje odjenuti u novu boju, i ne prica s onima koje ne poznaje.
Lagano umire onaj koji bjezi od starosti i njenog vrela emocija; onih koji daju sjaj ocima i napustenim srcima.
Lagano umire onaj koji ne mjenja zivot kad nije zadovoljan svoiim poslom ili svojom ljubavi, onaj koji se ne zeli odreci svoje sigurnosti radi nesigurnosti, i koji ne ide za svojim snovima; onaj koji si nece dozvoliti, niti jednom u svojem zivotu, da pobjegne od smislenih savjeta...
Zivi danas ! Reskiraj danas ! Ucini danas ! Ne dozvoli lagano umiranje ! Ne zaboravi biti sretan !
Pablo Neruda
| |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Najlepši ljubavni stihovi Uto Okt 18, 2011 1:26 am | |
| UZEVŠI KOST I MESO
Meni više ništa, ni ružno ni dobro,
ne može da se desi. Ostalo je naprosto
da brojim dane, ko smjeran redov, s malom
razlikom u smislu i žestini. Treba to pojmiti
i izgovoriti, napokon, mirno: doći će
i uzeće sve, uzevši kost i meso.
A juni je mjesec u svijetu, i cvate dud,
ospu se kiše, i minu, tren prođe, odjednom,
odasvud, u visinu, uzlijeće ljubav i prepun je
polena zrak, u polenu patnja mužjaka vri,
i nebo zari ljubavlju, jer juni je
mjesec u svijetu, i dud zri.
Ona će doći. Uzevši kost i meso, uzeće sve:
olovku s grafitnim srcem na stolu, pamet i
dušu, na zidu sliku - muziku od koje soba sja,
suzu i strah, i prepun polena zrak. Potom:
mrak, mrak, mrak, mrak.
A juni je mjesec u svijetu. Ospu se kiše,
i minu. Ljubavlju gori nebo i mrljaju pisci
ruke indigom ko djeca dudom. Prepun je polena
zrak. U polenu patnja mužjaka vri.
Juni je mejsec u svijetu, i dud zri.
A.Sidran |
| | | Angie ______
Broj poruka : 7787 Datum upisa : 29.03.2011 Godina : 58 Lokacija : Kostolac...:))) Raspoloženje : beogradsko...:)))
| Naslov: Re: Najlepši ljubavni stihovi Pet Nov 11, 2011 6:21 am | |
| LJUBAVNA PESMA
Kako da dušu sputam, da se tvoje ne takne? Kako, mimo tebe, njom da grlim druge stvari i daljine? Ah, rado bih sklonio na koje zaboravljeno mesto usred tmine, u neki izgubljeni kut, u kom neće je tvoje njihati dubine. Al' ipak, sve što dodirne nas dvoje ko gudalo nas neko spaja, koje iz dveju struna jedan mami glas. Na kom smo instrumentu? Ko nas satka? I koji ovo svirač drži nas? O, pesmo slatka.
Rajner Maria Rilke | |
| | | Angie ______
Broj poruka : 7787 Datum upisa : 29.03.2011 Godina : 58 Lokacija : Kostolac...:))) Raspoloženje : beogradsko...:)))
| Naslov: Re: Najlepši ljubavni stihovi Pet Nov 11, 2011 6:22 am | |
| PISMO JEDNE ŽENE
Koračam bosa tvojim tragom Priljubljujem usne uz tvoju praznu čašu U tvom odelu tražim odlutalu toplotu Pogledom dotičem sve što si ti gledao Ispisujem ti ime izgovaram ga tiho
Blagosiljam dane kad čuvaš svoje zdravlje Ponavljam sve mazne reči koje smo ikad rekli Sećam se zaveta tvojih očiju
Tvoj se poslednji dodir još ne odvaja od mene Sa svakim danom se suočavam umorna srca Tromih nogu
To što smo razdvojeni pola mi odnosi snage A ostatak mi treba da bih te sačekala.
Karolin Ris
| |
| | | Angie ______
| Naslov: Re: Najlepši ljubavni stihovi Pet Nov 11, 2011 6:22 am | |
| PRVA LJUBAV Nemoj da mi uputiš više nijedan pogled, čak i ako bi smeo. Svaki tvoj pogled samo nove uspomene piše i tiho, nečujno urezuje tvoje ime u neke moje još nerođene rime zute i plave boje, a ja nisam sigurna da li bi ti to hteo. Ne budi moje orkane snene da se neki ne zakovitla iz pene, ponašaj se i dalje kao da ne postojim, i kao što si do sada umeo nastavi da gledaš kroz mene u nedogled iako tu ispred tebe stojim.
Nemoj uopšte da me gledaš, zaboravi me. Potroši svoje poglede na one druge, na one što znaju da se kikoću, da od svega naprave važnu temu, na one izgubljene u beskraju što ne znaju za samoću, na one što se trude da uvek nose šminku, na one kojih se sve tiče a tako malo znaju... Gledaj njih, zaboravi mene, klinku, ja nisam takva niti takva mogu da budem, ja sam iz neke potpuno druge priče.
Nemoj da mi uputiš više nijedan osmeh. Jedan je dosta. Pomisliću da u tom novom još nešto piše i bojim se, izazvaću podsmeh kod onih kojih se sve tiče... U meni se rodi i osta želja koja klija i raste, i izvija se i trudi da izleti u nebo i nemoguće preraste. I zato nemoj, nemoj nikada više da mi poklonis nijednog smeška. Zamisli da me nema, da ne postojim, tako je bolje. Moram to da te molim jer se bojim, strašno se bojim da je tvoj osmeh samo greška.
Pokloni tvoj osmeh tamo nekoj drugoj, i petoj, i sedmoj, pokloni ga onima koje će znati da ga vrate, onima koje ne vole čekanje, kojima nije problem da svojim osmehom uzvrate odmah, bez razmišljanja, a da ga prime još manje. Pokloni ga njima, meni nemoj, jer moj osmeh predugo sanja dok ne ugleda svitanje, predugo čezne da izleti, predugo plete šarene duge, predugo trepti dok ne sine, a za sve to vreme moje usne su neme. Zato me zaboravi jer ja nisam kao te druge, ja sam iz neke sasvim druge šeme.
Nemoj da mi uputis vise nijednu reč, čak i ako to želiš. Sve reči mogu da imaju i drugo lice, i šta ako ti to prekasno shvatiš i poželiš da ih vratiš i pričuvaš za neku drugu zgodu kad vidiš šta u mojim očima piše, pa se sneveseliš, a već je kasno, već si ih pustio da odu? Ne, nemoj mi reći ni jednu reč više, bojim se da će i moje reči da poteku izazvane tvojim pa će da se sliju u moćnu reku i da teku i teku... Tako se bojim da će iz mene bujica da provali, da mi neće biti dovoljno sve vreme u našem veku da iskažem sve što smo do sad otćutali.
Neka tvoje reči odu na tamo neke očima blizu a mislima daleke, na one što imaju raspletene kose, što uvek slušaju ali retko čuju, na one što se oblače u Rimu i Parizu, na one kojima je važno šta će da obuku i šta će da nose, na one što se stalno utrkuju... Na mene ne bacaj reči, zamisli da ne postojim, jer ja se bojim, strašno se bojim da neće ništa da me spreči jednom kad moja bujica krene, kad se otkači i provali i dotakne sve vaseljene koje nam dele sreću i tuge. Zato te molim, najlepše molim, zaboravi mene, ja sam jaka i sve ću moći da prebolim jer ja nisam i nikad neću biti kao te neke druge.
I nemoj, nikada nemoj da me tražiš, čak i ako se osmeliš pa to poželiš, čak i ako se na to odvažiš. Čak i ako ti konačno sine da sam ja Ona, jedina prava samo za tebe, ona jedna od miliona koja ti pruža more tišine i svu silinu uragana u istom trenu. Ne, nemoj da me tražiš, pusti me da sama svoje dane brojim dok postojim, dokle god trajem nekih dana, dokle god moje vreme curi. Ne daj da ti misli na tu stranu skrenu, nipošto nedaj. Ja se neizvesnosti više ne bojim ali bih radije da požurim i da se sakrijem u uspomenu.
Potraži one neke druge koje su svikle da nose štikle, koje samo sa debelim slojem šminke postoje, koje još uvek ispredaju prazne priče, koje se još uvek utrkuju da sve vide i čuju, koje nose samo uzdužne pruge jer im samo takve dobro stoje, koje ne pričaju nego se dovikuju... Mene nemoj, mene ne traži jer ja sam samo drhtaj jednog trena, samo kap rose opijena jutarnjom vlagom, samo neizrecivo malo parče istine u laži, i nestalna kao morska pena od koje sam sačinjena.
Bojim se, strašno se bojim ako me nađeš da ćemo zajedno da potečemo istom snagom, istom silinom, istom žestinom, i da ću početi da postojim, stvarno postojim od tada pa sve do svog kraja. Probudićeš moje orkane i bujice i reke, moji snovi će da dobiju lice i da ostvare želje daleke. Ali, šta je sve to? Sve će to jednom morati da stane jer kad tad stane sve što jednom krene, jer kratak je ovaj ljudski vek i prolazan poput lepote maja. A ako me ne nađeš, ako me nikada ne nađeš, ja ću imati tebe i ti ćeš imati mene odavde pa do večnosti, zauvek, bez početka i bez kraja.
Dragana Konstantinović | |
| | | Angie ______
| Naslov: Re: Najlepši ljubavni stihovi Pet Nov 11, 2011 6:23 am | |
| PREDOSECANJE
Poznala sam te kad sneg se topi topi,i duva vetar mlak blizina proleca dusu mi opi, opi, pa zudno udisah zrak.
S neznoscu gledah stopa ti trag, trag po snegu belom, i znadoh da ces biti mi drag drag u zivotu celom.
Poznala sam te u zvonak dan dan pijan,svez i mek. cinja mi se vec davno znan, znan kad te poznadoh tek
S neznoscu gledah stopa ti trag trag na snegu belom i znadoh da ces biti mi drag drag u zivotu celom
Poznala sam te kad kopni led led,dok se budi proletnji dah kad dan je cas rumen,cas setan,bled, kad sretno se i tuzno u isti mah.
S neznoscu gledah stopa ti trag, trag po snegu belom i znadoh da ces biti mi drag, drag u zivotu celom.
Desanka Maksimovic | |
| | | Angie ______
| Naslov: Re: Najlepši ljubavni stihovi Pet Nov 11, 2011 6:24 am | |
| Desanka Maksimovic
NASA TAJNA
O tebi necu govoriti ljudima. Necu im reci da li si mi samo poznanik bio ili prijatelj drag;
ni kakav je, ni da li je u nasim snovima i zudima dana ovih ostao trag.
Necu im reci da li iz osame, zedji, umora, ni da li je ikada ma koje od nas drugo volelo; niti srce nase da li nas je radi nas ili radi drugih kadgod bolelo.
Necu im reci kakav je sklad oci nase cesto spajao u sazvezdje zedno; ni da li sam ja ili si ti bio rad da tako bude - ili nam je bilo svejedno.
Necu im reci da li je zivot ili od smrti strah spajao nase ruke; ni da li zvuke smeha voleli smo vise od suma suza.
Necu im reci ni jedan slog jedini, sta je moglo, ni da li je moglo nesto, da uplete i sjedini duse nase kroz citav vek; ni da li je otrov ili lek ovo sto je doslo onome sto je bilo. | |
| | | Angie ______
| Naslov: Re: Najlepši ljubavni stihovi Pet Nov 11, 2011 6:25 am | |
| "Ljubavna pjesma"
Ti si moj trenutak i moj san i sjajna moja rijec u sumu i samo si ljepota koliko si tajna i samo istina koliko si zudnja.
Ostaj nedostizna, nijema i daleka jer je san o sreci vie nego sreca. Budi bespovratna, kao mladost. Neka tvoja sen i eho budu sve sto sijeca.
Srce ima povijest u suzi sto lijeva, u velikom bolu ljubav svoju metu. Istina je samo sto dusa prosnijeva. Poljubac je susret najlepsi na svetu.
Od mog prividjenja ti si cijela tkana, tvoj plast suncani od mog sna ispreden. Ti bjese misao moja ocarana, simbol svih tastina, porazan i leden.
A ti ne postojis, nit' si postojala. Rodjena u mojoj tisini i cami, na Suncu mog srca ti si samo sjala jer sve sto ljubimo - stvorili smo sami.
Jovan Ducic | |
| | | Angie ______
| Naslov: Re: Najlepši ljubavni stihovi Pet Nov 11, 2011 6:25 am | |
| Liši me vida: gledaću tvoj lik, zapuši uši moje: slušaću te, onemi me: al zvaću te kroz krik, bez nogu još ću k tebi naći pute. Slomij mi ruke: hvataću te srcem; zaustaviš li srce meni, sam moj mozak tad će kucati i bdeti, a ako mi i mozgom užgaš plam - na krvi svojoj ja ću te poneti.
Rilke | |
| | | Angie ______
| Naslov: Re: Najlepši ljubavni stihovi Pet Nov 11, 2011 6:26 am | |
| NE VJERUJ... Ne vjeruj u moje stihove i rime Kad ti kažu, draga, da te silno volim, U trenutku svakom da se za te molim I da ti u stabla urezujem imeNe vjeruj! No kasno, kad se mjesec javi ... I prelije srmom vrh modrijeh krša, Tamo gdje u grmu proljeće leprša I gdje slatko spava naš jorgovan plavi, Dođi, čekaću te! U časima tijem, Kad na grudi moje priljubiš se čvršće, Osjetiš li, draga, da mi tijelo dršće, I da silno gorim ognjevima svijem, Tada vjeruj meni, i ne pitaj više! Jer istinska ljubav za riječi ne zna; Ona samo plamti, silna, neoprezna, Niti mari, draga, da stihove piše!
Aleksa Šantić
| |
| | | Angie ______
| Naslov: Re: Najlepši ljubavni stihovi Pet Nov 11, 2011 6:26 am | |
| ODAKLE MENI TI?
Odakle meni u džepu vetar Koji je mrsio tvoju kosu Nekoliko kamenčića Koje si bacala iza sebe Govoreći da ćeš tako lakše naći U povratku put do kuće A vrapci ih neće pojesti Odakle meni mali komad papira Na kome si napisala Volim te I tvoja slika Iz vremena kada si volela da gledaš Kako opada lišće Kada si volela da gaziš po njemu Odakle meni u kutiji od šibica Malo peska sa zamka Koji si sama sagradila I u kome sam te Princezo Poljupcem probudio iz sna Odakle meni snovi puni tvojih reči I gomile rečenica Koje ti pričaš samo meni Odakle meni to da nikada ne kasnim Na sastanke sa tobom Jer ti uvek dolaziš ranije Odakle meni glupa navika Da ti nikada ne kažem Ja te volim Samo zbog toga što znam da znaš A meni je teško da te reči izgovorim Odakle meni devojka Koja se osmehne uvek kada me vidi I kaže mi samo jedno ćao Koje znači i volim te I drago mi je što si tu I poljubi me I budi blizu mene I lepo je što si baš ti moj Odakle meni sanjalica Odakle meni neko ko ne ume da svira Ali čiji je svaki pokret Čija je svaka reč pesma Odakle meni ti?
M.Marinović | |
| | | Angie ______
| Naslov: Re: Najlepši ljubavni stihovi Pet Nov 11, 2011 6:27 am | |
| Secaj me se kada zora bela Sunce u svoj dvor zacaran vodi; secaj me se dokle ispod vela srebrnoga noc snivajuc hodi; uzdrhtis li kad te zadovoljstvo zove ili senka mami u vecernje snove, cuj iz tamnog granja glas kako odzvanja: Secaj me se.
Secaj me se kad volja sudbine zauvek te rastavi od mene, kad od tuge,godina,daljine ovo srce ocajnicko svene. Za moju se tuznu ljubav ti pomoli. Sta su prostor ili vreme kad se voli! Dok je moga srca vecno ce da grca: Secaj me se. Secaj me se kada slomljenoga srca budem u san vecan pao; secaj me se kad vrh groba moga cvet usamljen bude nezno cvao. Videti me neces;ali neumrlim duhom Ko verna sestra ja cu da te grlim Cuj u nocnoj tami Glas ko jecaj sami: Secaj me se...
Alfred De Mise | |
| | | Bubi ______
Broj poruka : 6504 Datum upisa : 03.05.2011 Lokacija : Beograd Raspoloženje : pozitivna
| Naslov: Re: Najlepši ljubavni stihovi Ned Jan 22, 2012 10:08 am | |
| Čeznem da ti kažem najdublje riječi - Rabindranat Tagore
Čeznem da ti kažem najdublje riječi koje ti imam reći ali se ne usuđujem, strahujući da bi mi se mogla nasmijati. Zato se smijem sam sebi i odajem tajnu svoju u šali. Olako uzimam svoj bol, strahujući da bi mogla ti učiniti.
Čeznem da upotrebim najdragocjenije riječi sto imam za te; ali se ne usuđujem, strahujući da mi se neće vratiti istom mjerom. Zato ti dajem ružna imena i hvalim se svojom surovošću. Zadajem ti bol, bojeći se da nećeš nikada saznati šta je bol.
Čeznem da sedim nemo pored tebe, ali bi mi inače srce iskočilo na usta. Zato brbljam i ćaskam olako, i zatrpavam svoje srce riječima. Grubo uzimam svoj bol, strahujući da bi mogla ti učiniti.
Čeznem da te ostavim zauvijek, ali se ne usuđujem, strahujući da bi mogla otkriti moj kukavičluk. Zato ponosno dižem glavu i dolazim veseo u tvoje u tvoje društvo. Neprekidne strijele iz tvojih očiju čine da je moj bol vječito svjež.
Poslednji izmenio Bubi dana Ned Jan 22, 2012 10:17 am, izmenjeno ukupno 1 puta | |
| | | Bubi ______
| Naslov: Re: Najlepši ljubavni stihovi Ned Jan 22, 2012 10:09 am | |
| Kad budes stara
Kad budes stara, seda, pred spavanje snena Dremala kraj vatre, ovu knjigu tada Uzmi, citaj i sanjaj kako si bila mlada, Ociju toplog sjaja i dubokih sjena.
I kako mnogi u lepotu tvoju zaljubljeni bise I kraj tebe iskreni i lazni znase da se sjate Dok je samo jedan voleo ti dusu i mislio na te Kad lepotu tvog lica brige osencise.
Pa dok se svijas kraj toplog vatrinog gnezda Promrmori setno kako ljubav brzonoga minu, Preko visokih gora kako se ka nebu vinu I sakri svoje lice u roju od zvezda.
(William Butler Yeats)
| |
| | | Bubi ______
| Naslov: Re: Najlepši ljubavni stihovi Ned Jan 22, 2012 10:10 am | |
| Gradinar, 33.pevanje
Volim te, dragane, oprosti mi ljubav moju. Uhvaćena sam kao ptica koja je zalutala. Otkako se potreslo, srce moje izgubilo je svoj veo i ogolelo.Pokrij ga svojim sažaljenjem, dragane, i oprosti mi moju ljubav.
Ako me ne možeš voleti, dragane, oprosti mi moj bol. Ne gledaj me prezrivo iz daljine. Povući ću se u svoj kut i sedeti u mraku. Obema rukama pokriću svoju golu sramotu. Odvrati svoje lice od mene, dragane, i oprosti mi moj bol.
Ako me voliš, dragane, oprosti mi radost moju. Ako moje srce ponese bujica sreće, ne smej se mom opasnom zanosu. Ako sedim na svome prestolu i vladam nad tobom tiranijom ljubavi svoje, ako ti kao Boginja poklonim svoju milost, podnesi oholost moju, dragane, i oprosti mi moju radost.
Rabindranat Tagore | |
| | | Bubi ______
| Naslov: Re: Najlepši ljubavni stihovi Ned Jan 22, 2012 10:11 am | |
| ŽELJA - D. Konstantinovic
Želim da sam s tobom stopljena u ćutnji, rasplamsalom dahu il' podnevnoj šetnji... Probudjena želja talasa u slutnji koja se kroz nemir iscrta u pretnji.
Šta ako je sve to samo igra čula, samo treptaj rose, kratki ples leptira...? Ako s prvim daškom vetrometnih frula sve ovo u nama počne da se spira...
Zagledam u sebe, tražim tvoje oči, i plaši me pogled s tim osmehom smelim. Obojena slutnjom strahujem da kročim i ne mogu ništa osim da te želim...
| |
| | | Bubi ______
| Naslov: Re: Najlepši ljubavni stihovi Ned Jan 22, 2012 10:11 am | |
| ILUZIJA
Trazili smo se po tuđim zalutalim osmesima blesavo razvučenim i praznim... Jurili po ranjivim slikama bledih uspomena, otrovnom dahu sosptvene setve... Upijali bezvezne reči u nemim odjecima zamorno tupim i neprolaznim... I snili uzdah zenice, oblik i miris kolena... San koji uzleće iznad kletve...
Ne, nisi ti iluzija... Tako nešto ne postoji. U iluziju veruju samo izgubljene duše. U svakoj dozi nemira koja bojom telo žesti oživljavaju dubine što te videše i čuše kako izranjaš iz svemira kroz paučinu svesti...
Izgubljeni trenuci slažu se u memljive kule otežalih eona vremena... Ustalasani se oblici stapaju s okolinom i prelivaju poslednje kapi... I one što su sve videle, i one što su čule posrću pod teretom bremena... Hoće li se bar jedna obojiti svojom silinom pre no što se stopi, ishlapi...?
Ne, nije sve iluzija... Tako nesto ne postoji. U iluziju veruju samo umorni i stari. U svakoj senci trajanja nazirem nešto o tebi što mi zenice boji i ćutanje osmehom zari dok te u moru kajanja nalazim negde u sebi...
Dragana Konstantinović | |
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: Najlepši ljubavni stihovi | |
| |
| | | | Najlepši ljubavni stihovi | |
|
Similar topics | |
|
| Dozvole ovog foruma: | Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
| |
| |
| |