BLEKIJEV SVET
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

BLEKIJEV SVET

PrijemPortalGalerijaTražiLatest imagesRegistruj sePristupi

Ljudska osećanja

Ići dole 
2 posters
AutorPoruka
CRNI
'
'
CRNI

Broj poruka : 9521
Datum upisa : 29.03.2011
Godina : 51

Ljudska osećanja  Empty
PočaljiNaslov: Ljudska osećanja    Ljudska osećanja  EmptyPon Apr 11, 2011 6:13 pm

vi mi imamo prijatelje. (Bar se nadam.) A zasto smo zavoleli bas te ljude? Kako su nam postali bliski? Svojim postupcima? Svojim navikama koje se podudaraju sa nasim? Istovetnim interesovanjima? Ili su nas spojile zivotne situacije?

Sta je sa clanovima porodice? Zasto su nam ti ljudi bliski? Vec rodjenjem osecamo urodjenu bliskost prema majci ili se to stvara tokom odrastanja vec od najranijih iskustava i dodira sa svetom?

Sta je sa osobama koje su nam drage... Ali DRAGE... ??? Da li je to samo hemija?

Kakve se to veze stvaraju u nasem mozgu kao organu???

:smileymania.at
Nazad na vrh Ići dole
https://bleki.serbianforum.info
coco
__
__
coco

Broj poruka : 457
Datum upisa : 03.04.2011
Raspoloženje : Odlicno

Ljudska osećanja  Empty
PočaljiNaslov: Re: Ljudska osećanja    Ljudska osećanja  EmptyUto Apr 12, 2011 1:40 am

Evo i ti si poceo da filozofiras? bazence

I ja sam se cesto pitala sta su to osecanja, kako to izgleda. Kako to nase srce ili sta vec reaguje na nekoga, sta se to tamo u organizmu desava u tom trenutku. I ono kad te neko povredi, razocara.. imas utisak da ti se srce kida...
Kod mene je slucaj da mi neko ili prija ili ne prija. Nema sredine. Do sad sam imala tu srecu da me taj prvi kontakt ne prevari. Odnosno prvi utisak bude dobar pokazatelj. Mozda to nije dobro, ne znam. Trudim se da svakom pruzim sansu i da se pokaze.
Volim pozitivne ljude, pune vedrine, dinamicne osobe. U mom slucaju mislim da nije tacno ono "Suprotnosti se privlace" Mozda neki deo licnosti da bude suprotnost, ali bas suprotna osoba, ne. Moji prijatelji su uglavnom ljudi slicni meni, slicno razmisljamo. Naravno da postoji razlika, ali toliko dobro funkcionisemo da odlicno prihvatamo i te razlike. Mozda bas zbog toga, sto u svom okruzenju imam ljude koji su dobri, posteni i vredni moje paznje. Srecna sam sto ih imam. Uvek se mogu osloniti na njih i oni na mene.
Lepo je kad covek ima osecanja i kad zna da ih pokaze.
Ima i onih koji su srce zamenili za kamen. Poznajem takve ljude. Nije ni njima lako.

Mogla bih o ovoj temi do prekosutra. Mozda sam sad malo i odlutala i nisam bila precizna. Izvinjavam se ako je tako bazence Ali, bice jos teksta .. Nek i drugi kazu nesto.. pa cu opet ja. Volim ove teme.
Nazad na vrh Ići dole
CRNI
'
'
CRNI

Broj poruka : 9521
Datum upisa : 29.03.2011
Godina : 51

Ljudska osećanja  Empty
PočaljiNaslov: Re: Ljudska osećanja    Ljudska osećanja  EmptyUto Apr 12, 2011 11:03 pm

viš da je lepo malo Filozofirati :smileymania.at
Nazad na vrh Ići dole
https://bleki.serbianforum.info
Sponsored content

Ljudska osećanja  Empty
PočaljiNaslov: Re: Ljudska osećanja    Ljudska osećanja  Empty

Nazad na vrh Ići dole

Ljudska osećanja
Nazad na vrh 
Strana 1 od 1

Dozvole ovog foruma:Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
BLEKIJEV SVET :: DRUŠTVO :: PSIHOLOGIJA I FILOZOFIJA-