Broj poruka : 9521 Datum upisa : 29.03.2011 Godina : 51 Lokacija : Novi Sad
Naslov: Evropski fudbal Čet Mar 31, 2011 8:22 am
Juventus mesec dana bez Kjelinija
Italijanski fudbalski prvoligaš Juventus ostao je bez povređenog defanzivca Djorjda Kjelinija narednih mesec dana, saopšteno je danas na sajtu torinskog kluba.
Kjelini je povredio butni mišić igrajući za italijansku reprezentaciju na prijateljskoj utakmici protiv Ukrajine pre dva dana pošto je na terenu proveo samo 17 minuta.
Šef stručnog štaba "stare dame" Luiđi Del Neri imaće u finišu sezone dosta kadrovskih problema, s obzirom da se na jučerašnjem treningu povredio veteran Alesandro Del Pjero.
Za sada nije poznato koliko će trajati Del Pjerov oporavak, a situacija će biti mnogo jasnija posle detaljnih lekarskih pregleda koji su zakazani za sutra.
CRNI '
Naslov: Re: Evropski fudbal Čet Mar 31, 2011 8:23 am
Patelainen novi selektor Finske
Fudbalski savez Finske imenovao je danas za selektora državnog tima nekadašnjeg reprezentativca Miksua Patelainena, sa kojim je potpisao petogodišnji ugovor.
Patelainen (44) će na klupi "jezerdžija" naslediti škotskog stručnjaka Stjuarta Bakstera, koga su čelnici finskog Saveza smenili nakon lošeg starta u kvalifikacijama za šampionat Evrope 2012. godine u Poljskoj i Ukrajini.
Novi šef stručnog štaba finske reprezentacije trenirao je lokalni TPS i škotske klubove Hibernijan i Kilmanrok, sa kojima nije postigao značajnije rezultate.
U igračkoj karijeri najviše je pružio u dresu engleskog Boltona. Za reprezentaciju Finske odigrao je 70 utakmica i postigao 18 golova
CRNI '
Naslov: Re: Evropski fudbal Čet Mar 31, 2011 8:24 am
Anjelka srećan što ne igra za reprezentaciju
Fudbaler engleskog fudbalskog prvaka Čelsija Nikolas Anjelka izjavio je danas da je srećan što nakon šampionata sveta u Južnoj Africi 2010. godine ne igra za reprezentaciju Francuske.
Iskusni 32. godišnji napadač izbačen je iz državnog tima tokom Mondijala zbog sukoba sa tadašnjim selektorom "trikolora" Rajmonom Domenekom, a Fudbalska federacija Francuske kaznila ga je sa 18 mečeva suspenziju reprezentaciji.
Anjelka je u izjavi za Čelsijev klupski sajt istakao da je zadovoljan činjenicom da ima manje reprezentativnih obaveza i da mnogo više vremena provodi sa porodicom.
"Drago mi je da nisam više deo te priče", bio je iskren Anjelka, koji je dodao da mu odgovara pauza u vreme reprezentativnih obaveza pošto će nastavak kluske sezone dočekati svežiji.
CRNI '
Naslov: Re: Evropski fudbal Uto Apr 05, 2011 8:37 am
Potvrđena pobeda Šalkea u utakmici na kojoj je sudija pogođen u glavu
Nemačka fudbalska federacija (DFB) ozvaničila je danas pobedu Šalkea od 2:0 nad Sankt Paulijem, u prekinutoj utakmici 28. kola Bundes lige prošlog petka.
Susret u Hamburgu prekinut je pri tom rezultatu u 88. minutu nakon što je pomoćni sudija pogođen plastičnom časom u glavu, bačenom sa dela tribina na kojem su bili smešteni navijači Sankt Paulija.
"Prema pravilima, domaći klub je odgovoran za incident i ponašanje svojih navijača i mora da poštuje pravila fer-pleja", saopštio je DFB, koji će o mogućim daljim disciplinskim merama protiv Sankt Paulija odlučivati kasnije ove sedmice.
Šalke sada zauzima 10. mesto na tabeli Bundes lige sa 36 bodova, dok je Sankt Pauli pretposlednji sa dva boda manje od Štutgarta, prvog tima iznad zone ispadanja.
cantona ____
Broj poruka : 1568 Datum upisa : 01.04.2011 Raspoloženje :
Naslov: Re: Evropski fudbal Sre Apr 06, 2011 5:45 am
Mančester junajted - Čelsi
Žreb je tako hteo da se Čelsi i Mančester junajted sastanu u četvrtfinalu Lige šampiona u sezoni 2010/11, iako su pre samo tri godine odigrali čuveno finale u Moskvi koje je odlučeno jedanaestercima. Ova dva kluba odigrali su tokom svoje istroije na desetine odlučujućih mečeva kako što je ovaj večerašnji.
Mečevi između Čelsija i Mančester junajteda odlučivali su puno toga od titule prvaka Evrope pa sve do opstanka u ligi.
1. 1986-87 Mančester junajted i Čelsi borili su se za opstanak u tadašnjoj Ligi jedan inače preteči današnje Premier lige.
2. Čuveno finale FA Kupa i ubedljiva pobeda Junajteda od 4:0, za koji su u to vreme igrali slavni Erik Kantona, Pol Ins, Mark Hjuz i mnogi drugi.
3. Čelsi je u sezoni 1999-2000 imao sjajnu ekipu. Petresku, Vijali, Di Mateo, Poet i drugovi deklasirali su na "Stamford Briidžu" u to vreme aktuelnog prvaka Evrope ekipu Mančester junajteda sa 5:0.
4. Čuveno finale 2008. u Moskvi i možda najbolniji proaz Čelsija u međusobnim duelima pogotovo što je on došao nakon jedanaesteraca.
cantona ____
Naslov: Re: Evropski fudbal Čet Apr 28, 2011 8:26 am
UEFA: Postupak protiv Murinja!
Evropska fudbalska unija pokrenula je disciplinski postupak protiv trenera Reala, a razlog su "neprimerene" izjave posle prvog polufinalnog meča Lige šampiona.
UEFA nije saopštila za šta je konkretno optužen Žoze Murinjo, koji je na konferenciji za novinare nakon poraza od Barselone (0:2) nagovestio da evropska "kuća fudbala" planski pomaže Kataloncima da postižu uspehe u Ligi šampiona.
Murinjo je pod istragom i zbog crvenog kartona, koji je dobio zbog prigovora sudiji Volfgangu Štarku, nakon isključenja Pepea.
Disciplinska komisija UEFA sastaće se 6. maja i razmotriti niz incidenata u kojima su tokom utakmice učestvovali igrači oba kluba.
"Pokrenuli smo postupak zbog izjava koje je gospodin Murinjo dao medijima posle utakmice. Real je takođe pod istragom zbog toga što su navijači bacali predmete na teren, crvenog kartona Pepea, ali i zbog ulaska u teren jednog navijača", navodi se u saopštenju.
UEFA će razmatrati i moguću kaznu za Barselonu, pošto je rezervni golman Hoze Pinto dobio crveni karton zbog sukoba sa igračima i stručnim štabom Reala u poluvremenu utakmice.
cantona ____
Naslov: Re: Evropski fudbal Čet Apr 28, 2011 8:33 am
Arsenal prodaje Fabregasa?
Prošlog leta Arsenal je odbio nalete Barselone da vrati Fabregasa. Ovog leta mnogo je izvesnije da će Fabregas napustiti "Emirate". Trofeja nema, a to je kod njega proizvelo frustraciju.
Arsenal i Arsen Venger su prošlog leta i ove zime uspeli da zadrže Seska Fabregasa, ali, izgleda, da će ovog leta Španac na transfer-listu.
Prema informacijama engleskog "Sana" (The Sun), londonski klub spreman je da ga proda za 35 miliona funti (oko 40 miliona evra), a nema sumnje da će prva u red za Fabregasa stati njegova Barselona.
Citirajući neimenovane izvore iz Arsenala, list piše da će ovo, gotovo sigurno, biti poslednja sezona Fabregasa u londonskom klubu, iako ima važeći ugovor na još četiri godine po kojem prima 120.000 funti nedeljno.
Svima u klubu, a posebno treneru Arsenu Vengeru, jasno je da će teško uspeti da zadrže 23-godišnjeg vezistu, koji je nezadovoljan što nije uspeo da podigne nijedan trofej u poslednjih šest sezona.
Prošlog leta, Barselona je nudila 30 miliona funti da vrati "svog sina" na Kamp Nou, ali su iz rsenala odbili taj nalet. Ali, i utišali želju Fabregasa da se vrati u Barsu.
"Postoji opšte osećanje da se Sesk 'umorio' ovde, odnosno da je dao maksimum Arsenalu i da je uradio sve što je mogao. Sa nama je osam godina i veruje da je pokazao svoju odanost klubu. rsenal će i ovu sezonu završiti bez trofeja i strahuje da se takva situacija neće promeniti u skoroj budućnosti", citirao je "San" svoj neimenovani izvor iz Arsenala.
Arsenal će u slučaju da proda Fabregasa zaraditi na njemu čak 30 miliona funti. Kupio ga je 2003. godine kada je vredeo 500.000 funti.
(MONDO)
cantona ____
Naslov: Re: Evropski fudbal Čet Apr 28, 2011 8:34 am
Bufon: Nigde iz Juventusa!
Đanluiđi Bufon izjavio je da ne želi da promeni klub, iako se u medijima često pominje da će na kraju sezone napustiti Torino.
"Moja budućnost je u Juventusu i ništa me neće naterati da promenim mišljenje", rekao je Bufon, čiji ugovor sa "starom damom" ističe juna 2013. godine.
Bufon je ove sezone izgubio status prvotimca, pošto se dugo oporavljao od letošnje operacije leđa.
"Želja mi je da se vratim na gol Juventusa i da ponovo beležimo pobede", dodao je tridesettrogodišnji čuvar mreže, koji je u karijeri stajao samo još na golu Parme (1995-2001) i reprezentacije Italije (104 puta).
Juventus će se u preostala četiri kola Serije A boriti sa Romom za plasman u Ligu Evrope. Ukoliko ne ostvari taj cilj, biće ovo jedna od najlošijih sezona u istoriji trofejnog kluba iz Torina.
Crno-beli su trenutno sedmi na tabeli.
(Beta)
cantona ____
Naslov: Re: Evropski fudbal Čet Apr 28, 2011 8:36 am
Alegri: Dogodine na krovu Evrope
Trener "rosonera", koji su nadomak prve titule prvaka Italije u poslednjih sedam godina, najavio je pohod na Ligu šampiona u sezoni 2010/11.
Masimilijano Alegri rekao je i da je klupska strategija transfera u velikoj meri doprinela ovogodišnjim uspesima.
"Srećan sam što sam tu u vreme kada je Milan napravio tako velike investicije. Imamo jaku ekipu, a siguran sam da će dogodine biti još bolja", izjavio je Alegri, koji bi "voleo da bude deo nove ere Milana".
On je apostrofirao transfere Ibrahimovića, Robinja i Kasana, za koje je rekao da su definitivno ostavili traga.
"Ne bi trebalo zaboraviti da je Inter bio veliki favorit za osvajanje 'skudeta' pre početka šampionata", naveo je nekadašnji trener Kaljarija.
Ukoliko u subotu pobedi Bolonju, a Inter protiv Ćezene ne osvoji sva tri boda, Milan će tri kola pre kraja zvanično postati prvak Italije.
(MONDO)
cantona ____
Naslov: Re: Evropski fudbal Čet Apr 28, 2011 9:54 am
Murinjo: Želim da znam - zašto?!
Trener madridskog Reala Žoze Murinjo grmeo je na sudije posle poraza od Barselone (0:2) u prvom meču polufinala Lige šampiona, dok je njegov kolega Pep Gvardiola istakao da još uvek ništa nije gotovo
Nakon što je UEFA zabranila igračima da daju izjave dok im se "ne ohlade glave", treneri dva najveća kluba obratili su se novinarima, svako u svom stilu.
“Nije bilo moguće da ostvarimo čudo sa desetoricom na terenu. Da... iskreno govoreći, mislim da smo već eliminisani. Otići ćemo na Nou Kamp da damo sve od sebe, ali ne vidim da možemo da prođemo dalje”, rekao je rezignirani Murinjo na konferenciji za štampu.
On se potom osvrnuo na odluke nemačkog sudije Volfganga Štarka koji je isključio Pepea, a potom i samog Murinja.
“U revanšu ćemo igrati bez Pepea, ali i bez Ramosa (zbog novog žutog kartona). Igraćemo, dakle, bez Ramosa, koji nije uradio ništa da bi bio kažnjen (kartonom), baš kao što nisam uradio ni ja, pa sam isključen. Voleo bih da znam zašto se sve to desilo? Zašto je Pepe dobio crveni karton? Samo želim da mi se objasni. Zašto se to desilo?”, ponavljao je trener Reala pred predstavnicima medija.
Murinjo je naglasio da njegov tim “nije imao nikakve šanse” u ovakvom meču.
“Videlo se sve na terenu, nismo imali nikakvu šansu. A zašto? Stvarno, zašto je sudija u utakmici koja je bila izjednačena uradio to što je uradio? Ali, on nam neće odgovoriti. On će samo otići kući jer ne mora nikome ništa da odgovara”, izjavio je portugalski stručnjak, dodavši: “Ako bih rekao sudiji ili čelnicima UEFA šta mislim i šta osećam, moja karijera bi se istog trenutka završila. Jednog dana se, ipak, nadam da ću dobiti odgovor na svoje jedino pitanje - zašto?”.
Gvardiola je, pak, bio suzdržaniji. Logično, jer je njegova ekipa dominirala u posedu lopte, a i pobedila sa 2:0 u gostima golovima Mesija.
“Na korak smo od finala, ali još uvek nismo na Vembliju. Poštujemo Real Madrid i to veoma, a i svesni smo da su sposobni da učine mnogo toga, tako da ih sigurno nećemo potceniti u revanšu”, rekao je strateg Barselone.
cantona ____
Naslov: Re: Evropski fudbal Čet Apr 28, 2011 10:04 am
Barsa prijavljuje Murinja?
Komentari portugalskog trenera posle meča iznervirali ljude iz Barselone, pa njihovi advokati spremaju tužbu. Iz Reala stižu zapaljive izjave, ni Katalonci ne ostaju dužni u konstataciji da protivnik nije želeo da igra fudbal i da je Pepe zasluženo isključen. Murinjo je posle meča rekao da je Barselona već osvojila Ligu Šampiona na sraman način.
"Gvardiola je sjajan trener, ali bih se ja stideo da osvojim LŠ na način na koji je Barselona to učinila. Sećate se Ovreba, Busake, sada je tu i Štark. Muka mi je od ovakvog sveta", rekao je Murinjo.
On je optužio i predsednika španske federacije Viljara.
"Da li je on u pitanju, ili UNICEF, ne znam, ali Barselona uvek ima pomoć sudija. Čestitam im na pobedi, mora da je teško imati takvu moć", ironičan je Portugalac.
Njegovi igrači su odluku Štarka nazvali ludom, utrkivali su se ko će više osporiti pobedu Barselone.
"Oni su plačljivci i foliranti, samo se previjaju", kaže Emanuel Adebajor.
"Sudija je pobedio, ne Barselona", kaže Ćabi Alonso, dok je Kasiljas zgrožen, ali poručuje da će držati jezik za zubima.
"Ovo je sramotno za fudbal, dokle više da ćutimo", pita se Ramos.
Iz Barse poručuju da su bolji tim.
"Oni nikada neće da igraju fudbal. Izađu da se tuku i spreče nas da igramo. Sudija je trebalo da pokaže još jedan crveni karton, kada je Marselo nagazio Pedra", misli Đerar Pike.
Za Davida Vilju Barselona je bolja ekipa.
"Bili smo superiorni, isključenje jeste prelomilo meč, ali je Pepe zaslužio crveni karton", dodaje napadač Blaugrane.
U sličnom tonu priča i Ćavi.
"Isključenje je opravdano, ne znam zbog čega se bune. Mi smo bolji tim, oni izađu na teren da love naše greške. To je upalilo jednom, u kupu, ne može svaki put. O Murinju neću da pričam, samo o Barseloni", poručio je plej Katalonaca.
cantona ____
Naslov: Re: Evropski fudbal Čet Apr 28, 2011 10:08 am
Lane za : "Liverpulu neću ništa oprostiti"
Milan Jovanović bez prave šanse u Liverpulu, ali čvrsto rešen da se izbori za svoje mesto pod suncem. Pravi čovek u pogrešno vreme, žrtva previranja u klubu, ali i promene trenera, sa vremenske distance gleda na svoj letošnji izbor. Demantuje priče da je preplaćen i smatra da mi niko nije poklonio novac koji zarađuje.
Posle mnogo pompe, velikog broja ponuda, nakon što su ga mediji svakodnevno selili širom Evrope, Milan Jovanović je prelomio i otišao u Liverpula.
Iz ove perspektive, lako je pametovati i osporavati izbor, ali da li srpski reprezentativac razmišlja o tome da li bi mu karijera krenula drugim tokom, da je otišao u Italiju ili Nemačku?
"Da budem iskren, često razmišljam o tome. Ima jedna stvar koja je definitivno istina, a to je da bi mi u obe zemlje život bio mnogo bolji. Poznavajući svoje afinitete i svoju glavu bilo koji klub u Italiji ili Nemačkoj bi mi puno više prijao. Po prirodi sam druželjubiv. Ispunjava me i taj socijalni aspekt, život van terena, druženje, muzika. Sve moje prethodne destinacije su bile pun pogodak što se tiče te komponente”, kaže Jovanović, koji je sa porodicom u Engleskoj.
“Uvek sam imao brojnu dijasporu uz sebe. Znate i sami koliko naših ljudi živi u Belgiji. Naravno, uz drage osobe i sadržaj života je drugačiji i zanimljiviji. U Liverpulu je situacija dijametralno suprotna. Ja sam tamo sam, bez igde ikoga. Potpuni stranac. Za ovih osam meseci nisam sreo nijednog našeg čoveka. Da ne grešim dušu, samo jedan zemljak je tu, i to volonterski, sa kojim mogu da popričam na srpskom jeziku. Da mi nema supruge i dece, ne bih imao sa kim da razgovaram”, počinje svoju ispovest sjajni fudbaler.
Iako nije imao mnogo minuta, ponude nisu manjkale i prošle zime. Ali, ostao je na “Enfildu”. Njegov bivši trener Roj Hodžson je izjavio da neki fudbaleri Redsa radije ostaju u klubu i sede na klupi, jer ne žele da se odreknu velikog novca.
"U tome ime istine, međutim nisam siguran da je i Roj otišao iz Liverpula za džabe. Budite sigurni da ni on nije raskinuo ugovor na svoju štetu. Poštujem poziciju u kojoj se nalazim. Nisam se našao prozvanim u toj njegovoj izjavi. Da se ne lažemo, u ovim godinama veoma mi je bitan i taj egzistencijalni momenat. Normalno, za potpuno ispunjenje neophodan je i učinak na terenu. Nema potrebe da žurim. Potražiću zadovoljstvo, ali ne na svoju štetu.“, poručuje Jovanović.
On se našao na pravom mestu u pogrešno vreme.
„Bitno je da ljudi znaju još jednu veoma bitnu činjenicu. Mene su u Liverpul doveli potpuno drugi ljudi. Trener koji je insistirao na mom transferu iz Standarda, nije stigao sa mnom da odradi nijedan trening. Cela uprava kluba koja je bila saglasna sa mojim dolaskom na Enfild nije više u klubu. Bilo je logično da prva 3-4 meseca proteknu u adaptaciji na novu sredinu. Ipak, trenutna situacija je posledica politike kluba koja se bazira na forsiranju mladih igrača i na dovođenju skupih pojačanja. Podržavam i jedno i drugo, ali i sebe smatram sastavnim delom te filozofije. Ispada da sam ja bio najslabija karika politike klupskog rukovodstva" , otkriva situaciju u klubu naš internacionalac.
Previranja i promena vlasnika su itekako uticali na igre ekipe.
"Klub je bio u strahovito lošoj situaciji. Bio je to period tranzicije, natezanja oko smene trenera. Usledili su i loši rezultati. Na moju veliku žalost, šansa koja mi je pružena poklopila se sa gorenavedenim okolnostima. Naravno da su i priče vezane za vlasnike kluba ostavile traga na igrače."
Jovanović je u inostranstvo otišao iz Vojvodine. Smatra li da bi bolje prošao da je igrao za Zvezdu i Partizan?
"Nisam siguran. Ostaje mi samo da žalim što u karijeri nisam požurio dve godine. Recimo, da sam u Liverpul stigao sa 27, a ne sa 29 godina. Ubeđen sam da bih sada bio u daleko boljoj poziciji."
Ono što njega odvaja od velike većine drugih igrača je odnos sa navijačima. Oni ga obožavaju, a sa druge strane, veoma je cenjen od strane protivničkih fanova. Setimo se samo situacije iz Belgije i navijača Anderlehta.
"Ja sam se uvek trudio da ostavim utisak dobrog momka i fer i korektnog igrača. Mislim da je to osnova za uspešnu karijeru u svakom sportu. Pošten odnos prema svima, moja je najveća snaga, a sve ostalo dođe kao nadogradnja.
Nisam se nikada libio da čak i svog druga ili saigrača javno kritikujem ako vidim da nije u pravu. Ne štitim ga po svaku cenu, jer mislim da i će i njemu da koristi iskreno mišljenje. Takođe, nisam se stideo nijedne svoje ishitrene reakcije, kako na terenu tako i van njega. Naprotiv, uvek sam priznavao grešku i gurao dalje. Poštujem svakog rivala isto koliko i sebe samog, i ljudi su valjda znali to da prepoznaju. To je jedino logično objašenjenje hemije između mene i navijača."
Ne slaže se da ga je sputavao stil igre u Belgiji, a dodaje da je birajući Liverpul pošao od činjenice da Benitez insistira na igri po bokovima.
"Nije mene sputavao stil igre u Standardu. Ja sam u Belgiji dolazio do izražaja i uvek bio u vrhunskoj formi. Znao sam da Rafa Benitez forsira igru preko krila i to mi je apsolutno odgovaralo. Međutim, kod Hodžsona to nije bio slučaj. On je praktično igrao sa 4 klasična vezna igrača. Znate li Vi za podatak da Liverpul ima ubedljivo najmanje centarfšuteva u Premijer ligi... Ja ne pamtim kada smo dali gol posle nabačene lopte sa krila. Bio sam ubeđen da ću u Liverpulu pokazati sav svoj raskošan potencijal. Ponavljam još jednom, puno okolnosti mi nije bilo naklonjeno, ali najgore od svega je odlazak Rafe Beniteza iz kluba."
Kakvi su treninzi Liverpula? Da li je Karager opasnost po “zdravlje” saigrača?
"Nije. To su zablude. Kada je konkretno reč o treninzima, Liverpul je ekipa koja se samo može poželeti. Za godinu dana nismo došli u situaciju da neko nekoga povredi. Igrači se veoma poštuju između sebe. Iskren da budem, više sam imao nesmotrenih startova i povreda na treninzima u Standardu, Rusiji i Ukrajini, nego sada u Engleskoj."
Hoće li na leto otići? Priča se da su prepreka njegova visoka primanja. Malo ko može sebi da priušti tako skupog igrača.
"I to je tema koja se stalno poteže, a nema neku naročitu potporu. Uvek ističem da je nezahvalno i nekulturno pričati o nečijim primanjima. Ali, svestan sam da je transparentnost danas veoma zastupljena u ozbiljnim fudbalskim zemljama i da to jednostavno mora da izađe u javnost.
Morate da znate da izuzetno cenim svoje kvalitete i zato smatram da nisam pretplaćen kao što neki žele da predstave. Zašto bih sam sebe potcenjivao kada znam koliko vredim. Njihova je stvar što mi nisu pružili šansu da to na terenu i dokažem.
Ali jedno je sigurno: gde god da odem iz Liverpula, ova primanja koja sada imam biće minimum. Ispod toga ništa neću da prihvatim. Makar i Liverpul morao da kompenzuje. Ništa im neću oprostiti jer nisu zaslužili. Ne zaboravite da sam pre Liverpula imao ponude čak 15 klubova. Naravno, nisu svi bili u rangu Liverpula, ali 2-3 su sigurno bila tog renomea. Zato i Englezima neka bude jasno da će morati da snose odgovornost za moju tržišnu vrednost. Neću otići bez naplate dugova", čvrst je Lane u svom uverenju.
Možda se stvari promene. Benitez se posle razlaza sa Interom vratio u grad Liverpul. Stalno ga mediji povezuju sa povratkom na klupu. Koliko je njegov duh prisutan na „Enfildu“.
"Oseća se itekako. Moram da napomenem da je i direktor kluba bio Španac. I on je otišao. Nisam siguran da je garnitura ljudi koja je preuzela vlast naklonjena metodama Rafe Beniteza. Ali, jasno je i njima da je Rafa istorijska ličnost na Enfildu. Pogledajte samo šta je osvojio. Ne može mnogo trenera da se pohvali Ligom šampiona, FA kupom, pa onda još jednim finalom Lige šampiona. Da ne govorim o titulama sa Valensijom u konkurenciji Barse i Reala, ili o trofeju UEFA kupa takođe sa španskim klubom. Kada sve to imate u vidu, onda vam ostaje samo da se poklonite i da skinete kapu pred velikim Rafom Benitezom. Kako onda da njegov duh ne bude i dalje prisutan na Enfild roudu", završio je Jovanović.
Ostaje mu da se bori za mesto pod suncem, eventualno dobije priliku u finišu sezone. Pokazao je da je potreban reprezentaciji, a nedavno je izjavio da će na leto regulisati status u klubu. Jasno je da Lane nije rekao poslednju reč.
cantona ____
Naslov: Re: Evropski fudbal Pet Apr 29, 2011 9:43 am
Francuska ograničava broj stranaca?
Francuska je iznedrila neke od najvećih talenata koje je ovaj sport ikada imao. Do nedavno, zemlja iz koje dolaze fudbalerovi roditelji, jezik ili boja kože nisu smatrani temom za raspravu u zemlji bivših Svetskih prvaka, ali sve to bi ubrzo moglo da se promeni.
Francuska fudbalska federacija sprovešće unutrašnju istragu povodom tvrdnji o postojanju kvota koje ograničuju broj crnih fudbalera i fudbalera arapskog porekla u fudbalskim akademijama u francuskim klubovima.
Iz vrha fudbalskog saveza opovrgavaju navode da su znali bilo šta o ovom problemu, a nizu poricanja pridružio se i selektor "galskih petlova" Loran Blan.
Ono što je sigurno u ovom trenutku je da će biti sprovedena interna istraga o navodima jednog francuskog sajta po kojima je veliki broj zvaničnika saveza bio za uvođenje ovakvog jednog ograničenja.
Tehnički direktor Fransoa Bleker opravdava takvu odluku činjenicom da sve veći broj mladih fudbalera nakon prolaska kroz sve mlađe selekcije Francuske na kraju odaberu da nose dres matične zemlje, što nije dobro iz nekoliko razloga.
Prvo, Francuska gubi talentovanog igrača, a neki od najtalentovanijih u istoriji ove zemlje nisu poreklom Francuzi, a drugo mladi igrači, koji bi inače bili forsirani i u čiji napredak bi se ulagalo, bivaju zapostavljeni.
"Da li mi prihvatamo ovu ulogu? Da li mi želimo da proizvodimo igrače za druge zemlje?", upitao je Fransoa Bleker.
Loran Blan, sadašnji selektor i član tima koji je Francuskoj doneo titulu prvaka sveta, odlučno je demantovao bilo kakve sumnje. "Ne znam za postojanje takvog jednog projekta. To je jednostavno laž", naglasio je Blan. "Tako nešto u fudbalu bi bilo kontra produktivno. Jednostavno je strašno. Pa lepota fudbala je u raznovrsnosti", rekao je Blan.
Ekipa koja je na čelu sa Zinedinom Zidanom osvojila Svetsko prvenstvo nosila je nadimak u francuskim medijima Black-Blanc-Beur, iliti Crni, Beli i Arapi.
Blanu nije strano da govori o problemu dvostrukog državljanstva fudbalera, ali u ovom slučaju odbija da bude doveden u vezu sa jednom takvom idejom .
Francuski sajt Mediapart govori da se sa reči prešlo na dela u dva najveća francuska kluba, u Olimpiku iz Marseja i Olimpiku iz Liona, i da se veliki broj klubova sprema da učini isto.
Oba kluba su takođe demantovala ovakve navode.
Ono što intenzivira zabrinutost francuske javnosti u proteklom periodu a može se dovesti u vezu sa ovim slučajem je i trend rasta popularnosti stranaka ekstremne desnice u Francuskoj. Jedan od gorućih problema, i sigurno pitanje koje će opsedati Francusku u periodu pred nama, je i problem imigracije.
cantona ____
Naslov: Re: Evropski fudbal Pet Apr 29, 2011 9:54 am
Тотални рат Реала и Барсе
Тужбе пљуште на све стране. УЕФА наредила општу истрагу, Барса тужи Муриња, Реал склопио досије о неспортском понашању играча Барселоне. Укључили се и Енглези - рекли "бљак" и погасили телевизоре.
Председник Реала Флорентино Перез наставио је шпанску сапуницу о драматичном "Ел Класику" у Лиги шампиона, за којим је уследио цунами прљавштина, међусобних оптужби и тензија, који не обећавају претерано спортски догађај за неколико дана, када се ови фудбалски гиганти поново састану.
Како пише мадридски "Ел мундо", Перез и његови сарадници склопили су обиман досије о последњем "Ел Класику", који ће представљати основу за тужбу против ривала, пре свих Данија Алвеса, Педра и Бускеца.
Играчи Барсе и тренер Пеп Гвардиола који је такву тактику смислио, оптужени су за неспортско понашање, односно фолирање фаулова. Перезов извештај садржи видео снимке и фотографије догађаја које Реал држи кључним за исход меча. укључујући и старт Пепеа над Алвесом, после којег је "краљевски клуб" остао са играчем мање.
Истовремено, Реал је у потпуности подржао изјаве Жозеа Муриња, који се жестоко обрушио на Барсу и челнике УЕФА, оптужујући их малтене за заверу усмерену против његовог клуба, због чега је УЕФА покренула истрагу, а Барса уложила жалбу.
"Изненађујуће је да склоп несрећних одлука и неспортског понашања, на крају, довео до покретања дисциплинског понашања против нашег тренера, који је, чак и ако се изузме његово право да слободно изрази мишљење, једноставно одбацио принцип победе по сваку цену и занемаривање лојалности, интегритета и спортског понашања наведеним Статуту УЕФА", наводи се у саопштењу Реала.
"Да заиста кажем шта мислим, моја каријера би била окончана", рекао је Мурињо, о чијој ће евентуалној казни дисциплинска комисија на челу да Мишелом Платинијем УЕФА расправљати 6. маја.
Ужасно, нечасно ђубре
Тако је менаџер Тотенхема Хари Реднап описао догађаје који су пратили утакмицу на стадиону Сантјаго Бернабеу, наводећи да је у очекивању овог меча био узбуђен, очекујући праву спортску посластицу.
"Чини се да се предивна игра наједном претворила у ужасно, нечасно ђубре које смо имали прилике да видимо у Мадриду", написао је Реднап у ауторском тексту, који је објавио британски Сан. "Фолирање, фаулови, драње на судију - суштиски варање".
Енглески навијачи то сигурно не би толерисали... Као менаџер, ја свакако не би волео да будем умешан у такво ђубре. Реал и Барса су фантастични тимови са сјајним тренерима. Али се у среду увече све распало. Било је ужасно", написао је Реднап.
Играли смо са Реалом ове године у Лиги шампиона и Питер Крауч је био искључен због два жута картона. И тада, Реалови играчи се се превијали по терену после фаулова и одмах затим уносили судијама у лице.
cantona ____
Naslov: Re: Evropski fudbal Pet Apr 29, 2011 9:56 am
Мурињо као Ред Бул
Фердинанда одушевљавају Мурињова излагања. Фудбалер Манчестер јунајтеда и Енглеске Рио Фердинад рекао је да воли да гледа конференције тренера Реала Жозеа Муриња, који често критикује судије и расправља се са новинарима.
Поред осталог, Португалац је на конференцији после меча рекао да Барселона има помоћ судије и одличне везе код УЕФА, а супарничком тренеру Пепу Гвардиоли поручио да би требало да га буде срамота ако његов тим освоји Лигу шампиона.
"Пробудио сам се, помало уморан и одгледао Мурињову синоћњу конференцију... Као да сам попио Ред Бул! Људи би требало да плаћају како би гледали његове јавне наступе", написао је Фердинанд на својој страници на друштвеној мрежи Твитер.
Сличних ситуација било је и раније на Мурињовим конференцијама, док је водио енглески Челси и италијански Интер.
cantona ____
Naslov: Re: Evropski fudbal Pet Apr 29, 2011 10:03 am
Шта Мурињо хоће?
Пише: Александар Стојановић, Twitter: @acastop
Када сам пре тачно годину дана отпутовао у Милано на интервју са Жозеом Мурињом знао сам да је тежак тип. Уосталом свако ко каже за себе да је посебан сигурно не спада у групу скромних. Друго је питање да ли се то данас уопште сматра врлином или не.
Тек, Мурињо је кроз тај разговор открио своју страну личности која је искреношћу привукла многе који му нису били склони. Он има две основне црте карактера а она о којој овде реч показала се на самом крају. Када сам му на поклон дао лоптицу са потписом Новака Ђоковића, рекао је: „Хвала, ово ми значи... волим тог момка... он је један од оних који показује карактер на терену. Волим људе са карактером."
То је он, човек са челичним карактером. Можемо се спорити око тога какав је тај карактер и да ли више подсећа на џентлмена у лику Џемса Бонда или на углађену варијанту Тонија Сопрана, али да привлачи пажњу то је неоспорно. Уосталом, он је магнет за све. За потврду није потребно да идете даље од своје супруге или девојке. Шта мислите, зашто су у среду гледале са вама утакмицу када су већ из видео клуба донеле ону љубавну мелодраму...
И док сада сви причају шта је Мурињо говорио на конференцији после утакмице Барселоном, и потврђују како је оправдано покретање дисциплинског процеса против њега, у заборав је пао један његов већи, можда највећи, грех.
Како је могуће да нико од новинара широм света не подсети на причу о Андерсу Фриску, судији који је због претњи смрћу њему и његовој породици морао да прекине да се бави овим послом. Швеђанин је наиме 2005. године искључио Дидијеа Дрогбу у утакмици Лиге шампиона у којој је Челси играо против Барселоне (интересантно, зар не?). Мурињо је после испадања изјавио да је Фриск у полувремену те утакмице разговарао са тренером противничке екипе, Франком Рајкардом и да је на његов наговор утицао на резултат. То је покренуло лавину... Мурињо је кажњен са две утакмице забране вођења екипе а Фриск... њему се живот окренуо наглавачке.
Приче о томе да се током забране шверцовао у корпи за веш да би дошао до играча у свлачионици, да је користио модерне комуникационе уређаје да би био у контакту са стручним штабом, изјава да „утакмица почиње на конференцији за новинаре"... и многе, многе друге ствари говоре само о томе какав је он.
Шта Мурињо хоће? Он хоће да победи по сваку цену. Сваку дозвољену цену! Тај? Па тај је гарантовано користио дрвено јаје док се куцао за Ускрс.
Али све док се Мурињо буде држао у границама пристојности и не дозволи му се да његово тумачење морала буде образац понашања дотле ће он бити прихватљив. Размишљајући о томе како план који он спроводи функционише, у Барселони су почели да копирају Муриња. Они не ударају подмукло али падају чим их неко мрко погледа. И сада знају да приговарају судији готово исто као и Реалови људи. Као када гледате сопствени одраз у искривљеном огледалу. А оба тима, оба тренера су у среду на терену била зато што знају фудбал, можда најбоље на свету.
Као што данас жалим што нема Џона Мекинроа, Ерика Кантоне или Чарлса Барклија...тако ће једног дана недостајати Мурињо и зато - чувајмо (се) Муриња...
cantona ____
Naslov: Re: Evropski fudbal Pet Apr 29, 2011 10:05 am
Сањам трофеј на Вемблију
Видић има прилилу да оствари сан, да као капитен Јунајтеда прими трофеј Лиге шампиона. Капитен Манчестер Јунајтеда Немања Видић изјавио је како сања да 28. маја на Вемблију подигне трофеј. И даље срцем уз Црвену звезду.
Његов тим је после победе против Шалкеа у Гелзенкирхену са 2:0, у првом мечу полуфинала елитног такмичења, на прагу трећег финала у последње четири године.
У Москви 2008. после бољег извођења пенала савладали су Челси, а годину дана касније у Риму изгубили су од Барселоне. Готово је извесно да ће за тачно месец дана имати прилику за реванш јер су Каталонци у другом полуфиналу савладали Реал у Мадриду са 2:0.
"Само играње у финалу Лиге шампионе је невероватан осећај, а посебно кад победите. Сигурно је да би за мене био врхунац каријере да подигнем пехар као капитен Манчестера. То је остварење свих снова. Не желим, међутим, да гледам много напред. Трудим се да идем корак по корак и размишљам само о наредној утакмици", изјавио је Видић у интервјуу за данашњи "Спортски журнал".
На питање у чему је тајна Манчестер Јунајтеда Видић је рекао да нема тајне. "Сваки појединац је у служби колектива. Екипа је одлично избалансирана и што је најважније има глад за победама", навео је Видић.
Некадашњи фудбалер Црвене звезде осврнуо се и на ситуацију у свом бившем клубу. "Гледао сам дерби. Играли смо добро у првом полувремену. Штета је што нисмо искористили ниједну шансу. На крају чини ми се да је пресудило искуство играча Партизана. Овим поразом титула је вероватно изгубљена, али не треба због тога клонути духом", поручио је Видић.
Он је истакао да је очигледно да тренер црвено-белих Роберт Просинечки има визију. "Напредак је огроман за непуних пет месеци. Просинечки је био сјајан фудбалер, а као тренер очигледно има визију. Звезда игра нападачки, држи лопту у поседу и то већ сада постаје препознатљив стил. На добром смо путу, надам се да ће ускоро доћи и трофеји", закључио је Видић
cantona ____
Naslov: Re: Evropski fudbal Pet Apr 29, 2011 10:11 am
Руни признао грешку
Вејн Руни признао је да је начинио грешку, када је прошле године затражио захтев за трансфер. Нападач Јунајтеда задовољан је тренутном формом и осећа да је повратио поверење навијача.
Вејн Руни је прошле године у октобру предао захтев за укључивање на трансфер листу, пошто је тврдио да извршни директор Јунајтеда Дејвид Жил није спреман да му обећа да је клуб довољно способан да доведе врхунске играче. Нападач Енглеске сада признаје да је направио грешку.
Менаџер Манчестера Алекс Фергусон закључио је да је Руни дошао на овакву идеју јер су га на то навели агенти и спонзори. Шкот сматра да су ова два фактора увек проблем када се преговара са играчима око потписивања или продужења уговора.
Међутим, све се завршило добро по "црвене ђаволе", пошто је Руни ставио параф на нови уговор, по коме добија знатно већу плату у односу на претходни споразум са клубом.
"Направио сам грешку. Знате, када сад погледам на све то, не могу да верујем да сам направио такав потез. Признајем, то је била огромна грешка. Извинио сам се и од тада желим да покажем навијачима да ми је стало до клуба. То и сада радим", изјавио је Руни.
Током проблематичног периода, многи навијачи Јунајтеда размишљали су слично као Фергусон и мислили су да Руни добија погрешне савете. Ипак, и они који су били разочарани потезом нападача, сада могу бити задовољни, пошто је 25-годишњак постигао 12 голова у 21 мечу, колико је одиграо од почетка године.
"Одушевљен сам формом и захвалан сам навијачима који су ме подржавали у тешким тренуцима. Надам се да сам се искупио за проблеме које сам створио. Биће ово одличан крај сезоне ако освојимо титулу и Лигу шампиона. Знатно сам срећнији, како у приватном, тако и у професиналном животу. Осећам да је поново све на свом месту", закључује Руни.
cantona ____
Naslov: Re: Evropski fudbal Pet Apr 29, 2011 10:14 am
Ливерпул "снима" Лавеција и Витсела
Агент Езекиела Лавеција тврди да се његов клијент налази на листи жеља Кенија Далглиша, менаџера Ливерпула. „Црвени“ имају нову нападачку линију, али Далглиш жели још више да појача конкуренцију. У трансфер плановима за средину терена налазе се Аксел Витсел и Џои Бартон.
Езекиел Лавеци наступа за Наполи већ четири године, а за то време постигао је 35 голова у 122 утакмице. Агент нападача тврди да би Аргентинац могао да се пресели у Премијер лигу, тачније Ливерпул.
"Ливерпул прати Лавеција већ 12 месеци и очекујем да ће ускоро послати и званичну понуду. У Наполију би требало да буду веома обазриви, како не би изгубили играча као што је Езекиел", рекао је агент.
Клуб са Енфилда намева да се знатно појача током летњег прелазног рока, али доласци Ендија Керола, односно Луиса Суареза значе да у сваком случају у нападу неће бити проблема и у случају да Лавеци не прикључи екипи.
Прво име на листи жеља за везни ред је Аксел Витсел из Стандарда. Овај 22-годишњак пружио је веома добре партије ове сезоне и тако привукао пажњу великих европских клубова. Његов важећи уговор истиче на лето 2013. године, па се верује да би сума од 10 милиона фунти била довољна да убеди челнике белгијког клуба да крену у преговоре.
Ако преговори са Стандардом пропадну, Ливерпул ће покушати да доведе Џоија Барона из Њукасла, за чије услуге се интересује и лондонски Вест Хем.
CRNI '
Naslov: Re: Evropski fudbal Sub Sep 24, 2011 6:50 am
Real bez golova, Barsi bod iz Valensije
Fudbaleri madridskog Reala doživeli su još jedan neuspeh u španskom prvenstvu, pošto su večeras u okviru 4. kola Primere odigrali samo 0:0 protiv Rasinga u Santanderu.
Tim Žoze Murinja tako i na drugoj uzastopnoj utakmici nije uspeo da postigne gol, nakon poraza u prošlom kolu od Levantea 0:1.
Sa druge strane, gradski rival Atletiko pregazio je slabašni Sporting iz Hihona 4:0, a opet se istakao sjajni Radamel Falkao koji je posle het-trika za vikend, opet pogađao mrežu dva puta. Lora je autogolom u prvom poluvremenu doveo Madriđane do prednosti, a upisao se još Domingez.
Fudbaleri Valensije i Barselone odigrali su nerešeno 2:2 u derbiju 4. kola španske Primere. Domaći tim je na prepunoj "Mestalji" dva puta imao prednost, ali su Katalonci uspeli da na kraju izvuku bod.
Najpre je Erik Abidal autogolom doneo radost navijačima "slepih miševa" u 12. minutu, da bi samo dva minuta kasnije Pedro Rodrigez poravnao. U 23. minutu 2:1 za Valensiju, strelac je Pablo Ernandez, da bi u finišu susreta, u 77. minutu, Sesk Fabregas postavio konačnih 2:2.
Valensija je lider prvenstva sa 10 bodova, sutra može da je pretekne Betis ako savlada Saragosu. Barselona je na deobi četvrtog mesta sa osam bodova, ali i ubedljivo najbolju gol razliku.
Malaga je pobedila Bilbao sa 1:0, a jedini strelac bio je Kazorla, dok je Levante posle pobede nad Realom (1:0), zabeležio i drugi vezani trijumf i to na gostovanju Rajo Valjekanu sa 2:1.
Tabela: Valensija 10, Betis 9, Malaga 9, Sevilja 8, Levante 8, Barselona 8, Real Sosijedad 7, Real Madrid 7, Atletiko Madrid 7, Rajo Valjekano 5, Osasuna 5, Viljareal 4, Saragosa 4, Espanjol 3, Majorka 3, Granada 3, Atletik Bilbao 1, Rasing 1, Hetafe 1, Sporting Hihon 0.
CRNI '
Naslov: Re: Evropski fudbal Pon Nov 07, 2011 7:10 pm
Fiorentina smenila Mihajlovića i imenovala Rosija
FIRENCA - Srpski fudbalski stručnjak Siniša Mihajlović nije više trener Fiorentine, objavio je taj italijanski prvoligaš. Uprava kluba iz Firence odlučila je da smeni Mihajlovića nakon prvenstvenog poraza od Kjeva (1:0).
Fiorentina je potvrdila da će novi šef stručnog štaba biti Delio Rosi, bivši trener Lacija i Palerma, koji će zvanično biti predstavljen u utorrak.
"Ljubičasti" iz Firence ove sezone beleže slabe rezultate i trenutno zauzimaju 13. mesto na tabeli Serije A sa samo tri pobede i 12 osvojenih bodova, a zaostaju devet bodova za vodećim Udinezeom.
Mihajlović je letos odbio ponudu milanskog Intera, pošto je imao velike ambicije sa Fiorentinom, sa kojom je prošle sezone zauzeo deveto mesto u šampionatu Itali
CRNI '
Naslov: Re: Evropski fudbal Ned Nov 20, 2011 7:10 am
Gol Stankovića jedan od najlepših
Pogodak Dejana Stankovića sa pola terena protiv Šalkea ušao u konkurenciju za najlepši gol godine u izboru Svetske fudbalske federacije.
FIFA nagradu Ferenc Puškaš dodeljuje treći put, a glasanje za pobednika za 2011. godinu počelo je u sredu na sajtovima Međunarodne fudbalske federacije i časopisa Frans fudbal.
Nominovani su i Argentinci Lionel Mesi i Lisandro Lopez, Brazilac Nejmar, Englez Vejn Runi, Meksikanci Đovani dos Santos i Hulio Gomes, Belgijanac Bendžamin de Kular, Šveđanin Zlatan Ibrahimović i Amerikanka Heder O'Rajli.
Izbor od deset golova će 5. decembra biti sužen na tri kandidata za nagradu, kada će posetioci dva sajta ponovo moći da glasaju za dobitnika nagrade. Strelac zvanično najlepšeg gola godine biće proglašen na ceremoniji dodele priznanja za najboljeg igrača - 9. januara 2012. godine u Cirihu.
Nagrada za najlepši gol ustanovljena je u znak sećanja na kapitena mađarske reprezentacije 50-ih godina Ferenca Puškaša.
Bravo Deki Kralju !!!
CRNI '
Naslov: Re: Evropski fudbal Sub Jan 28, 2012 9:02 am
BUNDES: Bajern, Dortmund i Šalke u ritmu
Bavarci pobedili Volfsburg 2:0, šampion bolji od Hofenhajma 3:1, a Šalke posle preokreta savladao Keln 4:1. Svi po 40 bodova.
Bajern, Borusija iz Dortmunda i Šalke nastavili su šampionsku trku pobedama u 19. kolu Bundeslige. Na vrhu su sa po 40 bodova pošto su u subotu ostvarili pobede.
Borusija iz Menhengladbaha će u nedelju pokušati da trijumfuje u Štutgartu i tako nastavi da "diše za vrat" vodećima.
Aktuelni šampion Nemačke je znatno lakše osvojio bodove nego Bavarci. "Milioneri" su već na poluvremenu vodili 2:0 protiv gostiju iz Sinshajma, ubrzo po povratku iz svlačionice i 3:0, a u nastavku je Hofenhajm uspeo samo da ublaži poraz - 3:1 (2:0).
U odsustvu teško povređenog Gecea, razigrani su bili Kagava i Groskrojc. Prvi strelac ekipe Levandovski je odmarao, Japanac je dao dva, a Groskrojc jedan gol. Tako je ekipa iz Dortmunda samo potvrdila silovit start drugog dela sezone, prošlog vikenda je deklasirala Hamburg, i to kao gost - 5:1.
Borusija je prekinula neprijatnu tradiciju koju je imala u poslednje vreme u duelima sa Hofenhajmom, koji je dobio prethodna dva njihova meča, a nije izgubio četiri. "Milioneri" su savladali Hofenhajm tek drugi put u osam utakmica.
Neven Subotić odigrao je ceo meč za Borusiju.
Spasilac Bavaraca bio je, naravno, Mario Gomez. Najbolji strelac lige je postigao 17. gol u sezoni i prekinuo mučenje favorizovanog domaćina na Alijanc areni posle sat vremena. Posle kornera sa leve strane dobro se snašao u kaznenom prostoru "vukova", glavom spustio loptu, a zatim je sa četiri-pet metara nogom poslao u mrežu. Roben je u poslednjim trenucima samo zapečatio sudbinu "vukova" za konačnih 2:0 (0:0). Holanđanin je loptu u mrežu ubacio rukom, ali je gol priznat.
Bajern se oporavio od šoka doživljenog na prolećnoj premijeri, na kojoj je pretrpeo poraz u Menhengladbahu (1:3). A s kim drugim će da se oporavlja nego sa Volfsburgom?! Baš mu leži. Bila mu je to peta pobeda u njihovih šest megdana, uz jedan remi.
Šalke je imao znatno teži posao nego što rezultat govori. Napravio je napravio preokret u Kelnu, najviše zahvaljujući dvostrukom strelcu Ćirpijanu Mariki, i na kraju ostvario ubedljivu pobedu, petu uzastopnu u prvenstvu - 4:1.
Podolski je već u četvrtom minutu doneo "jarčevima" prednost. Namestio se na 20-ak metara od gola i precizno šutirao za svoj 15. pogodak čime je za korak pobegao Levandovskom na listi strelaca i makar na kratko na drugom mestu se izjednačio sa Huntelarom iz Šalkea.
Međutim, rumunski napadač je odražo korak sa Bajernom i Borusijom. Prvo je izjednačio u 60. minutu, a samo 11 minuta kasnije doveo svoj tim u vođstvo pošto je prethodno Huntelar pogodio stativu. Mariki nije bilo teško da odbijenu loptu smesti u mrežu.
Tada su se gosti raspucali. Huntelar je u 78. minutu bio precizan iz penala i tako ponovo za korak pobegao Podolskom na listi strelaca, ujedno se vratio na gol iza Gomeza. Penal je skrivio Brečko, koji je zbog povlačenja Drekslera sa leđa dobio crveni karton.
Konačan rezultat postavio je Heger u 83. minutu na asistenciju Huntelara.
Verder i Leverkuzen su, naravno, remizirali. Da jesenas Bajer nije pobedio rivala iz Bremena, "vezali" bi pet nerešenih duela. Sada je bilo 1:1 (1:0). Domaćin je na Vezeru poveo posle pola sata igre preko Pizara, kome je to bio 13. pogodak u sezoni. Međutim, u nastavku je izjednačio Rajnarc. "Podelom" plena obema ekipama se uvećao zaostatak za vodećima.
Aleksandar Ignjovski (Verder) proveo je svih 90 minuta u igri.
Naravno, i Kajzerslautern je remizirao, peti put zaredom! U "derbiju začelja" Augsburg i Kajzerslautern su igrali 2:2.
Herta i dalje "posti". Poslednju pobedu zabeležila je 29. oktobra 2011. Tako će ostati do daljnjeg, jer se i Hamburger "gostio" u Berlinu - 2:1. Tako su se gosti iz najveće nemačke luke rehabilitovali za debkl protiv "milionera" iz 18. kola.
Srpski tandem je zaigrao za Hamburger tek u finišu. Gojko Kačar je na teren izašao u 85. minutu, a Slobodan Rajković u 90.