BLEKIJEV SVET
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

BLEKIJEV SVET

PrijemPortalGalerijaTražiLatest imagesRegistruj sePristupi

Domaća Košarka

Ići dole 
AutorPoruka
CRNI
'
'
CRNI

Broj poruka : 9521
Datum upisa : 29.03.2011
Godina : 51

Domaća Košarka  Empty
PočaljiNaslov: Domaća Košarka    Domaća Košarka  EmptyČet Mar 31, 2011 8:10 am

Hemofarm pobedio Metalac

Domaća Košarka  Kk-hemofarm-498%281%29

Košarkaši vršačkog Hemofarma savladali su večras, u meču trećeg kola superlige prvenstva Srbije, tim valjevskog Metalca sa 78:67 (23:17, 16:13, 22:18, 17:19).

Za treću pobedu Vrščana u državnom prvenstvu najviše su zaslužni: Maraš (25 poena), Jeremić (13) i Pavković (12).

Kod gostiju najviše su se istakli. Sinovec (16 koševa) i Ljubičić (14).

Posle nekompletnog trećeg kola tabeli prvenstva Srbije vode Hemofarm i kragujevački Radnički sa po 6 bodova, ispred beogradskog Partizana sa 5, Mega/Vizure i Metalca sa po 4, OKK Beograda i FMP-a sa po 3 i Crvene zvezde sa dva boda.

Susret trećeg kola OKK Beograd - Crvena zvezda odložen je za 20. april.
Nazad na vrh Ići dole
https://bleki.serbianforum.info
CRNI
'
'
CRNI

Domaća Košarka  Empty
PočaljiNaslov: Re: Domaća Košarka    Domaća Košarka  EmptyČet Mar 31, 2011 8:20 am

Kragujevčani slavili protiv šampiona u 'Pioniru'

Domaća Košarka  Radnicki-partizan-498

Košarkaši Radničkog iz Kragujevca pobedili su večeras u Beogradu ekipu domaćeg Partizana sa 96:91 (27:29, 19:16, 21:29, 29:17) u utakmici trećeg kola Superlige Srbije.

Meč je odigran u dvorani "Pionir" pred oko 2.000 gledalaca, a sudili su Mrdak, Vlahović (Beograd) i Čukalović (Novi Sad).

Partizan: Pešaković, Džerels 10, Kecman 7, Jaramaz, Lučić 8, Milosavljević 11, Katić 12, Džavai 5, Bešović, Božić 8, Gist 14, Veseli 16

Radnički: Li 10, Maksimović, Miletić 16, Jereminov, Marković 2, Mijatović 20, Gaderforš 8, Šulović 14, Aleksić 6, Špica 2, Čakarević 18.

Radnički je priredio najveće iznenađenje u dosadašnjem delu Sueprlige dokazavši da se na njega ozbiljno mora računati u završnici sezone. Izabranici trenera Miroslava Nikolića uspeli su nadigraju "crno-bele" koji su od samog početka utakmice upali u ritam igre koji odgovara Kragujevčanima.

Gostujući tim je maksimalno forsirao brzu igru i šut za tri poena koji je dosta dobro služio igrače Radničkog. Pobednička ekipa je već do poluvremena ubacila 46 poena u koš protivnika što je u potpunosti rastrzalo Partizanovu odbranu i poremetilo igru favorizovanih "crno-belih".

U nastavku meča je bivši igrač Radničkog Dragan Milosavljevcić uspeo je da "prodrma" ekipu Partizana, ali je to bilo kratkog daha s obzirom da su se Šumadinci, u čijim redovima večeras nije bilo snažnog centra Vladana Vukosavljevića, vrlo brzo vratili u igru.

Sam finiš meča protekao je u izuzetno nervoznoj igri u kojoj su se mnogo bolje snašli košarkaši Radničkog. Nikolićev tim imao je za nijansu više smirenosti i samopuzdanja u prelomnim trenucima.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Danilo Mijatović sa 20 poena. Marko Čakarević je postigao 18, Predrag Miletić 16, a Nenad Šulović 14. U redovima Partizana bolji od ostalih bio je Jan Veseli, koji je postigao 18 poena.

U preostalom meču od 19 sati u Vršcu igraju Hemofarm i valjevski Metalac.

Odigrano u utorak: Mega Vizura - FMP 77:71.

Utakmica između OKK Beograda i Crvene zvezde odložena je za 20. april.
Nazad na vrh Ići dole
CRNI
'
'
CRNI

Domaća Košarka  Empty
PočaljiNaslov: Re: Domaća Košarka    Domaća Košarka  EmptyUto Apr 05, 2011 8:26 am

Košarkaši Partizana demolirali Zvezdu

Košarkaši Partizana pobedili su ekipu Crvenu zvezdu rezultatom 118:77 (27:21, 35:10, 37:28, 19:18) u meču petog kola Superlige Srbije.

Domaća Košarka  142384_derbi_f

Zvezda je povela u prvom minutu 2:0, a to je bilo jedino vođstvo crveno-belih na meču. Partizan je brzim kontrama i sigurnom odbranom, serijom od 13:2 stigao do prednosti od 13:4. Crno-beli su najveću prednost u prvoj četvrtini imali u sedmom minutu (20:Cool. Međutim, crveno-beli su do kraja ovog dela meča smanjili prednost Partizana na 27:21. U ekipi Partizana u prvoj četvrtini briljirao je Gist sa 10 poena.

Šampioni Srbije su u drugoj četvrtini zaigrali angažovanije i već u 13. minutu imali vođstvo od 15 poena (36:21). Crno-beli su serijom 17:0 u 15. minutu poveli s 44:21.

Zvezda je prve poene u drugoj četvrtini postigla u 16. minutu preko Nikolića sa linije slobodnih bacanja. Izabranici Vlada Jovanovića su nastavili sa žestokim ritmom i u nastavku meča, a Partizan je prvih 20 minuta rešio u svoju korist rezultatom 62:31.

Crno-beli su atraktivnom igrom u trećoj četvrtini povećavali prednost iz minuta u minut, a Partizan je u poslednjih 10 minuta meča ušao s vodđstvom 99:59.

Domaća Košarka  142385_derbi11_if

Jovanović je pružio šansu i igračima koji su ove sezone imali manju minutažu. Igrači aktuelnog srpskog šampiona održavali su visoku prednost u poslednjoj četvrtini i zasluženo su stigli do ubedljive pobede od 118:77.

Najefikasniji u ekipi Partizana bili su Kurtis Džerels i Džejms Gist sa po 17 poena, dok je Raško Katić dodao 16, Nejtan Džavai i Jan Veseli ubacili su po 13. Kod Zvezde najbolji je bio Uroš Nikolić sa 24 poena, dok su Nemanja Nedović i Vujadin Subotić dodali po 12.

Crno-beli su u dosadašnjem delu sezone u Superligi zabeležili četiri pobede i jedan poraz, dok Zvezda ima učinak od jednog trijumfa i tri neuspeha. Partizan će u narednom kolu igrati sa Mega vizurom, dok će Crvena zvezda dočekati FMP.
Nazad na vrh Ići dole
CRNI
'
'
CRNI

Domaća Košarka  Empty
PočaljiNaslov: Re: Domaća Košarka    Domaća Košarka  EmptyPet Nov 04, 2011 7:19 pm

Jovanović: Evropa je kao minsko polje, a mi u hodu učimo

Nakon što su košarkaši Partizana ostvarili prvu evroligašku pobedu u ovoj sezoni, 91:81 nad Šarloom u trećem kolu elitnog evropskog klupskog takmičenja, trener crno-belih Vlade Jovanović imao je samo reči hvale za ekipu koju predvodi, ali nije želeo da previše komentariše 26 poena Ejsija Loa, već njegovu posvećenost klubu.

Domaća Košarka  92328_sjovanovic_f

“Potrošili smo mnogo energije u ovom meču, nekako se stvorila atmosfera kao da smo otpisani... Mi nismo ništa obećavali, samo smo obećavali hrabru košarku, a mi smo to ovoga puta i pokazali. Predstoji nam odmor, pa Cibona, pa nastavak Evrolige, a ja se iskreno nadam da će ekipa uspeti da zbaci teret sa sebe i uživa u svakoj košarkaškoj utakmici koja je pred nama. Normalno, sa obavezom da pred ovom publikom, koja je bila sjajna, da svoj maksimum”, rekao je na početku svoje analize Jovanović.

I pored toga što je Ejsi Lou sa 26 poena bio najefikasniji u pobedi crno-belih, trener Partizana nije želeo mnogo da govori o košgeterskom učinku Amerikanca:

“Ne bih mnogo da govorim o datim poenima, nisam mu brojao koševe ni kada ih je davao mnogo manje. Ali, od prvog dana sam govorio da je on jako dobar čovek, čovek koji je posvećen timu i koji to pokazuje svakog dana. Iz tog razloga i ovoga puta neću da pričam o njemu kroz tih 26 poena, već kroz to vreme koje mu je bilo potrebno za prilagođavanje. Nadam se da je sada sve ‘leglo’ i da će on biti konstantan u svim narednim mečevima”, zaključio je Vlade Jovanović.

Upitan da li se "lakše diše" posle prve pobede u Evorligi, trener Partizana je rekao:

“Uvek je lakše kad se pobedi nego kada se izgubi. Osim pobede, drago mi je kada igrači preuzimaju svoju ulogu. Tu pre svega mislim na opravdavanje ukazane šanse kroz minute u igri. Mi ćemo i kroz naredne utakmice sa što više igrača u rotaciji igramo mečeve u Evroligi, koja je velika škola za sve nas. Evropa je minsko polje, a mi imamo veliki broj košarkaša koji nije igrao ni približno ovako kvalitetno takmičenje. Sačekaćemo i Raduljicu i Mačvana, to mislim u smislu konstantnih nastupa, kao i Lučića i Milosavljevića, a onda probati da ‘nalepimo’ još neke igrače u taj sistem”, rekao je Jovanović.

Kao i protiv Efesa, određeni broj sudijskih odluka postavio je pitanje da li je Partizan izgubio i koliko autoritet kod arbitara.

“Ne znam da li će me kazniti ako bilo šta kažem (na tu temu). Mi ipak nismo bogat klub (da plaćamo kazne)”, rekao je Jovanović uz osmeh, osvrnuvši se potom i na način na koji se došlo do pobede:

“Mi smo posle prvog poluvremena uvideli da nam je neophodan šut spolja, kao i kontrola skoka. Kada se to desilo, a dogodilo se posle perioda njihove dobre igre, prelomili smo meč”, zaključio je strateg crno-belih košarkaša.
Nazad na vrh Ići dole
CRNI
'
'
CRNI

Domaća Košarka  Empty
PočaljiNaslov: Re: Domaća Košarka    Domaća Košarka  EmptyPet Nov 04, 2011 7:21 pm

Peković: Pobeda nam je skinula teret sa leđa

Košarkaš Partizana Nikola Peković istakao je de se posle pobede protiv belgijskog Šarlroa u 3. kolu Evrolige ponovo oseća kao nekad, kada je tek došao među crno-bele, dok je junak prvog ovosezonskog trijumfa na elitnoj sceni, Ejsi Lo, istakao da NBA igračima poput njega nije lako da se brzo prilagode na evropsku košarku.

Domaća Košarka  188935_kosarka4-foto-m-metlas_f

"Pokazali smo da smo pravi kolektiv i sjedinjeni. Osetio sam se kao kada sam prvi put došao u Partizan. Bilo mi je jako dobro i odlično se osećam", rekao Peković novinarima uz širok osmeh posle pobede u beogradskoj hali Pionir sa 91:81.

Iskusni centar je dodao je da je atmosfera u ekipi ista kao što je bila i u periodu od 2005. do 2008. godine, kada je prethodno igrao za Partizan.

On je ocenio da je su se igrači pobedom posle dva poraza u Grupi C oslobodili velikog pritiska.

"Sigurno da nam je pao teret sa leđa ili kamen sa srca. Mogli smo i utakmice protiv Anadolu Efesa ili Makabija da dobijemo da smo odigrali na ovako visokom nivou kao večeras i ovako hrabro. Nismo padali u igri i pobedili smo važnu utakmicu", dodao je Peković.

Na pitanje novinara da li mu smeta veliki pritisak koji je na njemu, pošto se igra Partizana velikim delom zasniva na centrima, Peković je kazao da se trudi da uvek pruži maksimum.

"Nekada pogađam koš, nekad ne, ali drago mi je što mogu da pomognem Partizanu. Trudiću se da bude tako dokle god sam ovde", dodao je Peković koji se vratio među crno-bele samo dok traje lokaut u NBA ligi.

Amerikanac Ejsi Lo je kazao da crno-beli nisu smeni da dozvole još jedan poraz.

"Bila je teška utakmica. Pobeda nam je bila jako potrebna. Bili smo priterani uza zid i bilo bi loše da smo sezonu poceli sa 0:3. Nismo to mogli sebi da priuštimo i odgovorili smo na pravi način. Dobro smo igrali i imali smo podršku publike", ocenio je on.

Za razliku od prethodne utakmice, Lo je večeras igrao mnogo bolje i bio najefikasniji igrač sa 26 poena i sedam asistencija.

"Kao što sam i ranije govorio - učim. Ne možeš da budeš NBA igrač i onda dođeš u Evropu i kroz dve utakmice pokažeš šta znaš. Potrebno je vreme, ali to nije izgovor. Morao sam i ranije da igram bolje, kao što sam uspeo ovoga puta", kazao je Lo.

On je rekao da mora još mnogo da radi, ali da jedva čeka sledeću utakmicu.

"Nastaviću da se poboljšavam i da dobro igram u svakoj utakmici. Znam da moje dobre igre doprinose pobedama i zato moram mnogo da radim, ali radujem se i jedva čekam sledeći meč", rekao je Amerikanac.

Dušan Kecman je ocenio da crno-beli sa ovom pobedom "koliko-toliko" ostaju u trci za plasman u drugu fazu Evrolige.

"Mnogo nam je lakše sada. Bili smo pod pritiskom da utakmicu odigramo kvalitetno. Sa ovom pobedom koliko-toliko ostajemo u trci da se nadamo iznenađenjima i potencijalnom plasmnanu među 16 najboljih. To je, ipak, još daleko i treba ići korak po korak", ocenio je Kecman.

On je istakao da se igračima pobedom vratilo samopouzdanje i da sada veruju u "svoj kvalitet i potencijal".

"Malo nam fali da prelomimo i igramo na visokom nivou svih 40 minuta u Evroligi", dodao je Partizanov košarkaš.

Na pitanje novinara koliko je teško igrati protiv ekipe koja nema pravog centra, a ume da pogodi šuteve "preko ruke", Kecman je kazao da je Šarlroa "jako nezgodan protivnik".

"Jako su nezgodna i iskusna ekipa, sa odličnim pojedincima. Nisu slučajno dobili Anadolu Efes u Istanbulu. Mislim da će oni mnoge iznenaditi, pogotovo u Belgiji", ocenio je Kecman.

Partizan će idući meč u Evroligi igrati 10. novembra, ponovo u Beogradu, protiv Real Madrida.
Nazad na vrh Ići dole
Sponsored content

Domaća Košarka  Empty
PočaljiNaslov: Re: Domaća Košarka    Domaća Košarka  Empty

Nazad na vrh Ići dole

Domaća Košarka
Nazad na vrh 
Strana 1 od 1
 Similar topics
-
» Šta je Košarka ?
» Domaća tv kanal koji najčešće gledate ?
» Evropska-košarka

Dozvole ovog foruma:Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
BLEKIJEV SVET :: SPORT :: KOŠARKA-
Skoči na: