BLEKIJEV SVET
|
|
| Molitve... | |
| | Autor | Poruka |
---|
Johnny ____
Broj poruka : 2884 Datum upisa : 30.03.2011 Lokacija : Tombstone Raspoloženje : in love
| Naslov: Molitve... Čet Mar 31, 2011 3:22 am | |
| МОЛИТВА ГОСПОДЊА - ОЧЕ НАШ
Оче наш, који си на небесима, да се свети име Твоје, да дође царство Твоје, да буде воља Твоја и на земљи као на небу; хлеб наш насушни дај нам данас; и опрости нам дугове наше као што и ми опраштамо дужницима својим; и не уведи нас у искушење, но избави нас од злога. | |
| | | Johnny ____
Broj poruka : 2884 Datum upisa : 30.03.2011 Lokacija : Tombstone Raspoloženje : in love
| Naslov: Re: Molitve... Čet Mar 31, 2011 3:24 am | |
| БОГОРОДИЦЕ ДЈЕВО
Богородице дјево,
радуј се благодатна Маријо,
Господ је с тобом;
благословена си Ти међу женама
и благословен је Плод утробе Твоје,
јер си родила Спаситеља душа наших. | |
| | | Johnny ____
| Naslov: Re: Molitve... Čet Mar 31, 2011 3:29 am | |
| МОЛИТВА АНЂЕЛУ ЧУВАРУ
Анђеле Христов, чувару мој свети и покровитељу душе и тела мога, опрости ми све што згреших у данашњи дан, и избави ме од сваког лукавства непријатељског ми противника, да не бих никаквим грехом разгневио Бога мог, но моли се за мене грешног и недостојног слугу, да ме покажеш достојна доброте и милости Свесвете Тројице, и Матере Господа мога Исуса Христа, и свих светих. Амин.
МОЛИТВА АНЂЕЛУ ЧУВАРУ II
Свети Анђеле, који стојиш уз моју јадну душу и гледаш мој страсни живот, не остави ме грешнога, нити одступи од мене због моје неуздржљивости. Не дај места злом демону да овлада мноме помоћу насиља овог смртног тела. Ојачај моју бедну и слабу руку, упути ме на пут спасења. О, Свети Анђеле Божији, чувару и покровитељу моје јадне душе и тела, опрости ми све чиме те увредих у све дане живота свога; и ако што сагреших ове прошле ноћи, заштити ме данас, и сачувај ме од сваког искушења ђаволског, да не бих никаквим грехом прогневио Бога, и моли се за мене Господу, да ме учврсти у страху Своме и покаже ме достојним слугом Своје доброте. Амин. | |
| | | Johnny ____
| Naslov: Re: Molitve... Čet Mar 31, 2011 3:37 am | |
| МОЛИТВЕ ЈУТАРЊЕ
У име Оца и Сина и Светога Духа, Амин.
Господе Исусе Христе, Сине Божји, ради молитава пречисте Матере Твоје, и свих светих, помилуј ме. Амин.
Слава Теби Боже наш, слава Теби.
Царе небески, Утешитељу, Душе истине, који си свуда и све испуњаваш, ризницо добара и даваоче живота, дођи и усели се у нас, и очисти нас од сваке нечистоте и спаси, Благи, душе наше.
Свети Боже, свети Крепки, свети Бесмртни, помилуј нас (трипут)
Слава Оцу и Сину и Светоме Духу, и сада и увек и у векове векова. Амин.
Пресвета Тројице, помилуј нас; Господе, очисти грехе наше; Владико, опрости безакоња наша; Свети посети и исцели немоћи наше, имена Твога ради.
Господе, помилуј! (трипут)
Оче наш, који си на небесима, да се свети име Твоје, да дође царство Твоје, да буде воља Твоја и на земљи као на небу; хлеб наш насушни дај нам данас; и опрости нам дугове наше као што и ми опраштамо дужницима својим; и не уведи нас у искушење, но избави нас од злога.
Уставши од сна, падамо пред Тобом, Благи, и узносимо Ти анђелску песму, Моћни: свет си, свет, свет, Боже, помилуј нас Богородицом.
Слава оцу и Сину и Светоме Духу:
Из постеље и сна подигао си ме, Господе; ум мој просвети и срце, и усне моје отвори да Те славим, Света Тројице: свет си, свет, свет, Боже помилуј нас Богородицом.
И сад и увек у векове векова. Амин.
Судија ће доћи изненада, и откриће се свачија дела, но са страхом вичемо у поноћи: свет си, свет, свет, Боже помилуј нас Богородицом.
Господе помилуј! (дванаест пута)
Ходите, поклонимо се цару нашем Богу!
Ходите, поклонимо се и припаднимо Христу, цару нашем Богу!
Ходите, поклонимо се и припаднимо самом Христу, цару и Богу нашем!
Помилуј ме, Боже, по великој милости својој, и по обиљу милосрђа свога очисти безакоње моје. Опери ме сасвим од безакоња мога, и од греха мога очисти ме, јер ја знам безакоње своје и грех је мој стално преда мном.Теби јединоме сагреших, и зло пред Тобом учиних, да се оправдаш у речима својим и да победиш кад Ти суде. Гле, у безакоњима се зачех, и у гресима роди ме мати моја. Јер гле, истину љубиш, и јављаш ми незнано и тајно премудрости своје. Покропи ме исопом, и очистићу се; опери ме, и бићу бељи од снега. Дај ми да чујем радост и весеље, да се прену кости потрвене. Одврати лице своје од грехова мојих, и сва безакоња моја очисти. Срце ми чисто саздај, Боже, и дух прав обнови у мени. Не одбаци ме од лица Твога, и Духа Твога Светога не одузми од мене. Дај ми радост спасења Твога, и духом владачким учврсти ме. Научићу безаконике путевима Твојим, и непобожни ће се обратити Теби. Избави ме од крви, Боже, Боже спасења мога; Обрадоваће се језик мој правди Твојој. Господе, отвори усне моје, и уста ће моја казивати славу Твоју. Јер да си хтео жртве, принео бих; за жртве паљенице не мариш. Жртва је Богу дух скрушен; срце скрушено и смерно Бог неће презрети. По благости својој, Господе, чини добро Сиону, нека се подигну Зидови јерусалимски. Онда ће Ти бити миле жртве правде, приноси и жртве паљенице; тада ће метати на жртвеник Твој теоце.
Верујем у једнога Бога, Оца, Сведржитеља, Творца неба и земље и свега видљивог и невидљивог.
И у једнога Господа Исуса Христа, Сина Божјег, Јединородног, од Оца рођеног пре свих векова; Светлост од Светлости, Бога истинитог од Бога истинитог, рођеног, не створеног, једносуштног Оцу, кроз кога је све постало;
Који је ради нас људи и нашега спасења сишао с небеса, и оваплотио се од Духа Светога и Марије Дјеве и постао човек;
И Који је распет за нас у време Понтија Пилата, и страдао и погребен;
И Који је васкрсао у трећи дан, по Писму;
И Који се вазнео на небеса и седи са десне стране Оца;
И Који ће опет доћи са славом, да суди живима и мртвима, Његовом Царству неће бити краја.
И у Духа Светога, Господа Животворног, Који од Оца исходи, Који се са Оцем и Сином заједно поштује и заједно слави, Који је говорио кроз пророке.
У једну, свету, саборну и апостолску Цркву.
Исповедам једно крштење за опроштење грехова.
Чекам васкрсење мртвих.
И живот будућег века. Амин. | |
| | | Johnny ____
| Naslov: Re: Molitve... Čet Mar 31, 2011 3:38 am | |
| Молитве пре и после јела
Молитва пре доручка
Пресвета Тројице, помилуј нас; Господе, очисти грехе наше; Владико, опропсти безакоња наша; Свети, посети и исцели немоћи наше, имена Твога ради.
Господе помилуј (трипут).
Молитвама светих Отаца наших Господе Исусе Христе Боже наш помилуј нас. Амин.
Молитва после доручка
Достојно је ваистину блаженом звати Тебе, Богородицу, увек блажену и пренепорочну и Матер Бога нашега. Часнију од Херувима и неупоредиво славнију од Серафима, Тебе што непорочно Бога-Реч роди, ваистину Богородицу ми те величамо.
Молитвама светих Отаца наших Господе Исусе Христе Боже наш помилуј нас. Амин.
Молитва пре ручка
Оче наш, који си на небесима, да се свети име Твоје, да дође царство Твоје, да буде воља Твоја и на земљи као на небу; хлеб наш насушни дај нам данас; и опрости нам дугове наше као што и ми опраштамо дужницима својим; и не уведи нас у искушење, но избави нас од злога.
Молитвама светих Отаца наших Господе Исусе Христе Боже наш помилуј нас. Амин
Молитва после ручка
Благодаримо Ти, Христе Боже наш, што си нас наситио Твојим земаљским добрима; не лиши нас ни Твог небеског царства, већ као што си дошао међу ученике Своје, Спаситељу, дарујући им мир, дођи и међу нас и спаси нас.
Молитва пре вечере
Јешће убоги и наситиће се, и прославиће Господа који Га траже; жива ће бити срца њихова у векове векова.
Молитва после вечере
Твоја утроба, Богородице, поста света трпеза с Небесним Хлебом, Христом Богом нашим; сваки који једе од Њега не умире, као што рече Он, Хранитељ свију.
Молитвама светих Отаца наших Господе Исусе Христе Боже наш помилуј нас. Амин. | |
| | | Johnny ____
| Naslov: Re: Molitve... Čet Mar 31, 2011 3:39 am | |
| Молитва у свако доба
Христе Боже, коме се у свако време и свакога часа клањају и кога славе и на небу и на земљи, дуготрпељиви, многомилостиви, многосажаљиви, који праведнике љубиш, а грешнике милујеш и све зовеш спасењу обећањем будућих добара. Ти, Господе, прими и маше у овај час молитве и управи живот наш заповестима Твојим, душе наше освети, тела очисти, расуђивања исправи, мисли разбистри и избави нас од сваке жалости, зла и бола; огради нас светим Твојим анђелима, да њиховим мноштвом чувани и вођени стигнемо до јединства вере и познања и неприступне Твоје славе, јер си благословен у векове векова. Амин. | |
| | | Johnny ____
| Naslov: Re: Molitve... Čet Mar 31, 2011 3:41 am | |
| Молитве за помирење и умножење љубави
МОЛИТВА ЗА ПОМИРЕЊЕ ОНИХ КОЈИ СУ У ЗАВАДИ
Владико, Човекољупче, Царе векова и добара Дароватељу, који си непријатељства преграду разорио и мир подао роду људскоме, даруј и сада мир слугама Својим (имена): укорени у њих страх Свој и међусобну љубав утврди, угаси сваку распру, одузми од њих све саблажњиве несугласице. Јер Ти јеси Мир наш и Теби славу узносимо, Оцу и Сину и Светоме Духу, сада и свагда и у векове векова. Амин.
МОЛИТВА ЗА УМНОЖЕЊЕ ЉУБАВИ
Господе, који си заповест нову дао ученицима Твојим да љубе друг друга, обнови исту и упечати у душе и срца наша благодаћу пресветога Духа Твојега, како би се бринули: не како ћемо себи угодити, но Теби, и послужити ближњем на корист и спасење: молимо Ти се, Благодатељу милостиви, услиши и милостивно погледај.
Да будемо савршени у љубави Твојој, Боже наш, да имамо нелицемерну љубав ка ближњем, принуди нас, Господе, благодаћу Твојега Духа. Ко мисли да има љубав према Теби, а брата својега мрзи, лажа је, и у тами ходи. Зато, Милостиви, разгори душе и срца наша на љубав према Теби и према браћи – молимо Ти се, као милостив услиши и као преблаг помилуј. | |
| | | Johnny ____
| Naslov: Re: Molitve... Čet Mar 31, 2011 3:43 am | |
| Молитва за заштиту од нечистих сила
Боже вечни, који си род људски избавио од робовања ђаволу, избави и мене, слугу Твога, од сваког дејства нечистих духова. Нареди злим и нечистим дусима и демонима да одступе од душе моје, и да не бораве нити се скривају у мени, него нека ради светог Имена Твог, и јединородног Сина Твог, и Животворног Духа Твог, беже од створења руку Твојих и да будем очишћен од сваког искушења ђаволског, да би свето и праведно и побожно поживео, удостојаван пречистих Тајни јединородног Сина Твог и Бога нашег, са којим си благословен и препрослављен, са пресветим и благим и животворним Твојим Духом, сада и увек и у векове векова. Амин. | |
| | | Johnny ____
| Naslov: Re: Molitve... Čet Mar 31, 2011 3:44 am | |
| Молитва за родитеље и ближње
Спаси Господе и помилуј родитеље моје ( имена), браћу, сестре и сроднике моје по телу и све ближње рода мога и подари им мирна Твоја блага.
Спаси Господе и помилуј старе и младе, убоге и сироте, удовице, болесне и жалосне, који су у беди и невољи, у тамници и ропству.
Сачувај Боже све оне које због Тебе и вере православне гоне незнабошци, безбожници и јеретици. Посети их, укрепи, утеши и силом својом подај им ускоро избављење и слободу.
Спаси Господе и помилуј све оне који нас мрзе и вређају и чине нам сметње, не дозволи да пропадну због нас грешника.
Просвети светлошћу Твога познања оне који, заслепљени секташким онбманама, одступише од православне вере. Приведи их Твојој светој апостолској Цркви. Амин.
| |
| | | Johnny ____
| Naslov: Re: Molitve... Čet Mar 31, 2011 3:47 am | |
| Молитва за децу
Господе Исусе Христе, Који си Сам био Дете, и Који си децу волео и благосиљао, помилуј и спаси децу нашег времена: да се некрштена крсте, а крштена да се вером у Тебе и љубављу према Теби утврде.
Спаси, Господе, ону децу коју њихови неверујући или зловерни родитељи кваре безбожјем или зловерјем и одвлаче их од Тебе, Који си једини Спас и Избавитељ њихов.
Спаси, Господе, и ону децу коју бездушни, безбожни или безверни зли учитељи, удаљују од Тебе Творца њиховог, и уводе у друштво душом огубаних.
Спаси, Господе, ону децу чије чисте душе оскврњује сваки неморал на улици и разврат у позоришту, на телевитзији и у биоскопу. Спаси их од ових нечистота.
Спаси, Милостиви, и ону дечицу без родитеља која су пала под руку сурових старатеља, злог очуха и маћехе, спаси их од слушања хулних речи и гледања злих дела.
Помози, Свемогући, да деца узрасту и сазру за синовство Божије и грађанство Небеског Града на своје вечно спасење а у Твоју славу и хвалу. Амин. | |
| | | Johnny ____
| Naslov: Re: Molitve... Čet Mar 31, 2011 3:48 am | |
| Молитва за болесне
Владико Сведржитељу, Свети Царе, Који уразумљујеш и не усмрћујеш, Који клецајуће утврђујеш и оборене усправљаш и телесне муке човекове отклањаш, молимо се Теби, Боже наш, слугу Свога (име болесника) који болује, посети милошћу Својом. опрости му свако сагрешење вољно и невољно. О, Господе, излечујући силу Своју са Небеса пошаљи, прикосни се тела његова, угаси грозницу, укроти страст и сваку болест која се крије у њему, буди Лекар слуге Свога (име болесника) подигни га са постеље болесничке и са одра страдања његовог и даруј га исцељеног Цркви Својој, да благоугађа Теби и твори вољу Твоју. Јер Твоје је да нас милујеш и спашаваш, Боже наш, и Теби славу узносимо Оцу и Сину и Светоме Духу, сада и свагда и у векове векова. Амин. | |
| | | Johnny ____
| Naslov: Re: Molitve... Čet Mar 31, 2011 3:49 am | |
| Молитва у невољи
Господе Боже наш, Створитељу и Спаситељу рода људског, милостиво нас услиши и помози нам. Ти видиш немоћ нашу и страдање наше;немамо никога ко би нам могао и хтео ублажити невоље наше, никога до Тебе, надо и утехо наша.ако су греси наши велики, милост је Твоја већа; опрости и спаси нас.
Погледај милостиво на страдалну мајку, на сироту удовицу, на децу њену и све сроднике, и не допусти да страдање њихово премаши снагу њихову.
Услиши Господе и молитве свих сиротих мајки, које само у Тебе гледају и од Тебе помоћ очекују; једини заштитниче и утешитељу малих и остављених.
Пресвета Богородице, измоли милост од Сина Твога, кога си распета оплакала а васкрслога радосно поздравила, хитну милост и помоћ свим верним слугама Твојим.
Свети Саво, оче наш и молитвениче пред Господом, благослови сав твој српски народ и избави из невоље све српске страдалнике.
Боже помози и спаси. Амин. | |
| | | Johnny ____
| Naslov: Re: Molitve... Čet Mar 31, 2011 3:51 am | |
| Молитва против ружних помисли
Владаре Господе Боже мој, у Твојим је рукама живот мој, заштити ме по милости својој, и не допусти да пропаднем са безакоњима својим, нити да идем за вољом тела које похотом војује против духа. Твоје сам створење; не презри дело руку својих, Немој се одвратити од мене; сажали се, а не понизи. Слаб сам, немој ме презрети, Господе, јер Теби прибегох заштитинику своме Богу: исцели душу моју, јер сагреших Теби, спаси ме ради милости Твоје, јер сам Ти одан од младости своје; нека се постиде они што траже да ме одгурну од Тебе помоћу нечистих дела, ружних помисли, некорисних сећања; удаљи од мене сваку нечистоту, свако зло, јер си Ти једини бесмртан, у свему беспримерно моћан, и свима дајеш силу за борбу против ђавола и његових војски. Јер Теби приличи свака слава, част и поклоњење, Оцу и Сину и Светоме Духу, сада и увек и у векове векова. Амин. | |
| | | Johnny ____
| Naslov: Re: Molitve... Čet Mar 31, 2011 3:52 am | |
| Молитва за покојне
Помени, Господе, оце и браћу нашу уснуле у нади на васкрсење у живот вечни, и све упокојене у побожности и вери, и опрости им свако сагрешење, хотимично и нехотимично, што сагрешише речју, или делом, или мишљу. И усели их у места светла, у места свежине, у места одмора, одакле одбеже свака мука, жалост и уздисање, где гледање лица Твога весели све од века свете Твоје. Даруј им царство Твоје и учешће у неисказаним и вечним Твојим добрима, и наслађивање у Твом бесконачном и блаженом животу. Јер си Ти живот, и васкрсење и покој уснулих слугу Твојих, Христе, Боже наш, и Теби славу узносимо са беспочетним Твојим Оцем и Пресветим, и Благим, и животворним Твојим Духом, сада и увек и увекове векова. Амин. | |
| | | Johnny ____
| Naslov: Молитве пре спавања Čet Mar 31, 2011 3:53 am | |
| Mолитве пре спавања
У име Оца и Сина и Светога Духа, Амин.
Молитвама Светих Отаца наших, Господе Исусе Христе Боже наш, помилуј нас. Амин.
Свети Боже, свети Крепки, свети Бесмртни помилуј нас (трипут).
Слава Оцу и Сину и светоме Духу, и сада и увек и у векове векова. Амин.
Пресвета Тројице, помилуј нас; Господе, очисти грехе наше; Владико, опрости безакоња наша; Свети, посети и исцели немоћи наше, имена Твога ради.
Господе, помилуј! (трипут)
Слава Оцу и Сину и Светоме Духу, и сада и увек и увекове векова. Амин.
Помилуј нас, Господе, помилуј нас, јер ми грешници немајући никаквог оправдања, Теби као Владару приносимо ову молитву: помилуј нас.
Слава Оцу и Сину и Светоме Духу,
Гопсподе, помилуј нас, јер се у Тебе уздасмо; не гневи се јако на нас, нити помињи безакоња наша, него и сада као милостив погледај и избави нас од непријатеља наших; јер си Ти Бог наш, и ми смо људи Твоји, сви смо дело руку Твојих, и име Твоје призивамо.
И сада и увек и у векове векова. Амин
Отвори нам двери милосрђа, благословена Богородице, да не погинемо ми, који се у Тебе надамо, него да се Тобом избавимо од беда: јер си Ти спасење рода хришћанскога.
Господе помилуј! (дванаест пута)
Боже вечни и Царе сваког створења, који си ме удостојио да доживим до овога часа, опрости ми грехе, које учиних, овога дана делом, речју и мишљу. И очисти, Господе, смирену душу моју од сваке прљавштине тела и духа. И дај ми, Господе, да ми сан ове ноћи прође у миру, да бих уставши са скромне постеље, угађао пресветом имену Твом у све дане живота свога, и победио телесне и бестелесне непријатеље који војују на мене. И избави ме, Господе, од сујетних помисли и рђавих жеља које ме прљају. Јер је твоје царство, и сила, и слава, Оца и Сина и Светога Духа, сада и увек и у векова векова. Амин.
Господе Боже наш, што сагреших овог дана речју, делом и мишљу, опрости ми као благ и човекољубив. Подари ми миран и тих сан; пошљи ми свога Анђела чувара који ме заклања и чува од свакога зла. Јер си Ти чувар душа и тела наших, и Теби славу узносимо, Оцу и Сину и Светоме Духу, сада и увек и у векове векова. Амин.
Анђеле Христов, чувару мој свети, и покровитељу душе и тела мога, опрости ми све што згреших у данашњи дан, и избави ме од свакога лукавства непријатељског и противника, да не бих никаквим грехом разгневио Бога мог; но моли се за мене грешног и недостојног слугу, да ми покажеш достојна доброте и милости Свесвете тројице, и Матере Господа мога Исуса Христа, и свих светих! Амин.
Надање је моје Отац, прибежиште моје Син, заштита моја Дух Свети, Тројице Света слава Ти.
Достојно је, ваистину, блаженом звати Тебе, Богородицу, увек блажену и пренепорочну и Матер Бога нашега. Часнију од херувима и неупоредиво славнију од серафима, тебе што Бога-Реч непорочно роди, ваистину Богородицу ми те величамо. | |
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: Molitve... | |
| |
| | | | Molitve... | |
|
| Dozvole ovog foruma: | Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
| |
| |
| |
|