BLEKIJEV SVET
|
|
| Pesme za decu | |
| | |
Autor | Poruka |
---|
Angie ______
Broj poruka : 7787 Datum upisa : 29.03.2011 Godina : 58 Lokacija : Kostolac...:))) Raspoloženje : beogradsko...:)))
| Naslov: Re: Pesme za decu Pet Nov 11, 2011 7:04 am | |
| Ma kakva divota
Majka me stalno kupa. I stalno ista šteta. Malo manje me kupa, a više izlupeta.
Prstom proveri vodu. Za sekundu me svuče. Zgužva me kao krpu, pa štipa, grebe, tuče.
Sapun po meni leti ko na Olimpijadi, a svuda me stamota – i spreda i pozadi.
Ruke joj kao mikser. Od mene pravi penu. Zar tata nije mogao da nađe nežniju ženu?
Baca na mene peškir kao na palog boksera, pa briše, cedi, steže bez pravila i smera.
Evo me, letim u krevet! Otkud mi ove gaće? Zar me je već obukla; obukla, nego šta će...
Mošo Odalović | |
| | | Angie ______
Broj poruka : 7787 Datum upisa : 29.03.2011 Godina : 58 Lokacija : Kostolac...:))) Raspoloženje : beogradsko...:)))
| Naslov: Re: Pesme za decu Pet Nov 11, 2011 7:04 am | |
| Zemlja Dembelija
Sreli smo jednog deliju traži zemlju Dembeliju znate li možda gde li je put do zemlje Dembelije putuje noćima i danima menja brodove i lađe ništa ga drugo ne zanima sem da Dembeliju nađe sreli smo istog deliju raži zemlju Dembeliju kad razmisliš malo zrelije nema zemlje Dembelije | |
| | | Angie ______
| Naslov: Re: Pesme za decu Pet Nov 11, 2011 7:05 am | |
| STA JE OTAC
Molim vas, recite otac šta je. Da li je otac tata ili - sudija za prekrsaje?
Mene otac stalno ispituje i želi ovo i ono da cuje. I kad sam u skolu posla i kad sam iz skole dosla, i zašto je ovo ovako i zašto je ono onako, i zašto je ovo ovde - zašto ono nije onde, i kako sam smela ovo i kako sam smela ono, i znam li ja da sam već velika i znam li ja da nisam vise mala, znam li ja šta je „karakter tvrdji od celika” i znam li ja posto je snala?
I zašto nisam mislila i kako nisam pazila, i šta sam opet zgazila i kako, kako i zašto, zašto i smem li, i smem li, i znam li, i znam li? Pa zato pitam otac šta je. Da li je otac tata ili - sudija za prekrsaje. | |
| | | Angie ______
| Uspavanka
Spavaj, spavaj dušo mila ti si danas v redna bila, spavaj, spavaj luče moje umorne su oči tvoje. Trebalo je cveće brati malu macu okupati zeki trave načupati i kokama hrane dati.
Spavaj, spavaj dušo mila ti si danas v redna bila, spavaj, spavaj luče moje umorne su ruke tvoje.
| |
| | | Angie ______
| DEDA I UNUK
Uzo deda svog unuka, Metno ga na krilo, Pa uz gusle pevao mu sto je negda bilo.
Pevao mu srpsku slavu I srpske junake, Pevao mu ljute bitke, Muke svakojake.
Dedi oko zablistalo, Pa suzu proliva, I unuku svome rece Da gusle celiva.
Dete gusle celivalo, Onda pita zivo: „ Je li, deda, zašto sam ja Te gusle celivo? ”
„ Ti ne shvatas, Srpce malo, Mi stariji znamo: Kad odrastes, kad razmislis, Kazce ti se samo! ” | |
| | | Angie ______
| Naslov: Re: Pesme za decu Pet Nov 11, 2011 7:06 am | |
| Pačija škola
Jel ste čuli, deco, Verujte, bez šale Otvara se škola Za pačiće male.
Tako je i bilo, Verujte, bez šale Otvorila se škola Za pačiće male.
Svi pačići mali, Kao đaci stoje; Stari patak metnuo Naočale svoje.
Sve ih je upiso U katalog, male, Pa ih je prozivao Verujte, bez šale.
Pa se onda šeto Sa ozbiljnošću krutom; Učio ih, učio I knjigom i prutom.
Učio ih, učio Od srijede do petka, Al' se nisu odmakli Dalje od početka.
Nije bilo uspeha Učiteljskom trudu, Cela muka njegova Ostade zaludu.
Ništa više ne nauči Pačurlija ta, Nego što je i pre znala: Ga, ga, ga, ga, ga! | |
| | | Angie ______
| Kako se može štedeti mama
Kad igraš se, igraš, pa sam igračke spremiš, ti svoju mamu, zapravo, štediš.
Kad se sam počešljaš, sam umiješ lice, ti štediš mamine jutarnje živce.
I kad za školu sam spremaš stvari, ti svoju mamu štediš ustvari.
Kad cipele i pantalone čuvaš od blata, ti mami uštediš dva dobra sata.
Kad knjige i torbu držiš u redu, ti mami uštediš platu jednu.
Jedino za mamu ljubav ne štedi, jer ljubav davati jedino vredi. | |
| | | Angie ______
| NIJE ONA JEDINA NA SVETU
Ja tugujem i šta je tu smešno zaljubih se, prvo pa pogrešno.
Nije meni što mi duša pati već što ona neće da me shvati.
Ja suzama pojim žedne cvrčke, a nju drugi vuče za kovrčke.
Ja je kitim cvećem, belom radom, a Dragan je kljuka čokoladom.
Ja joj pišem ceduljice kratke, ona piše Zoranu zadatke.
Ja je sanjam među maslačcima, a ona se jurca s dečacima.
Ja joj sričem pesme rimovane, ona čita strip i šund-romane.
Ja je zovem da beremo cveće, ona neće, po sokaku šeće.
Neće pesme, neće cveće, neće čak ni voće, pa šta ona hoće?
Rekao sam brezi i topoli da je ona najlepša u školi.
Sad ću reći svakom poljskom cvetu: nije ona jedina na svetu.
Dobrica ERIĆ | |
| | | Angie ______
| Naslov: Re: Pesme za decu Pet Nov 11, 2011 7:07 am | |
| Prva ljubav - Vrapčići
Kad školsko zvono zvoni, ja prvi bih u školi izjurio da vidim ta plava oka dva i tad u drugom planu sve profe i profani na sedmom nebu tad bih bio ja.
Sve petice i trojke, četvorke ili dvojke za ljubav sve bih dao i mnogo više još ali ona mi se ruga i gleda moga druga a meni pažnje ne daje ni groš.
Ti i ja, ti i ja baš bi bili dobar par Ti i ja, ti i ja pogledaj me jednom bar.
On ima oči plave, čuperak na vrh glave simpatičan i sladak, i ima pjegav nos za njega sve bih dala, samo kad bih znala da ja njemu vrijedim makar groš.
Al` kad školsko zvono zvoni, ja prva bih u školi izjurila da vidim ta plava oka dva i tad u drugom planu sve profe i profani na sedmom nebu tad bih bila ja.
Ti i ja, ti i ja baš bi bili dobar par ti i ja, ti i ja pogledaj me jednom bar. | |
| | | Angie ______
| DECA SU UKRAS SVETA - Nema sveta ni planete Gde ne moze stici dete, Jer sve decje staze vode Od igre do slobode.
Cvece je ukras baste Leptir je ukras cveta, A deca puna maste Deca su Ukras sveta...
Lepe pesme tihe tajne Sve ljubavi vazne sjajne, Neka planu nek' se rode Od igre do slobode.
Cvece je ukras baste Leptir je ukras cveta, A deca puna maste Deca su Ukras sveta | |
| | | Angie ______
| Ау што је школа згодна Ау што је школа згодна Лечи лењост и самоћу К`о да ми је кућа родна Штета што не ради ноћу Кад нисам у својој школи Мене моја душа боли Нема оне дружине Да делимо ужине Ау што је школа сјајна У клупама пар до пара Сваки шапат свака тајна Једну нову љубав ствара Кад нисам у својој школи Мене моја душа боли Нема оне с киком Коју не дам ником ↑ Љубивоје Ршумовић
| |
| | | Angie ______
| Naslov: Re: Pesme za decu Pet Nov 11, 2011 7:08 am | |
| Материна маза Има дете у селу, Име му је Лаза, Ал` га зову друкчије – Материна маза. Кад сва деца устану, Он и онда спава, Кад му кажу: „Устани!“ Њега „боли глава“. Кад устане не уме Да се сам обуче, Не сме да се умије, Иште воде вруће. Кад га жуљи ципела, Он ципелу туче, Тад га рука заболи, Па онда јауче. Кад му даду јабуку, Он би хтео шљива, Кад му пруже погачу, Онда би кољива. Кад се мало огребе, Плаче и запева: „Јао, јао помагај, Изић` ће ми црева!“ Кад је суво, замеси Блата па се каља, Кад га мати покара, Легне па се ваља. Кад му успу таране, Он би јео риба, Кад се рибе наједе Тад га „боли тиба“. Па зато га не зову По имену: Лаза, Већем јадно, жалосно: Материна маза! ↑ Јован Јовановић Змај | |
| | | Angie ______
| Naslov: Re: Pesme za decu Pet Nov 11, 2011 7:08 am | |
| OGLAS
Ja želim ovim putem Svima na znanje da dam Mene nije rodio niko Ja sam se rodio sam
Tatu je rodila baba Babu je donela roda Tetka je pala s Marsa Po živcima mi hoda
Ja sam tetkino čedo Babina slatka dika I dedin junak pravi Pljunuta tatina slika
Kad me se deda dokopa Pa počne da me cupka Mene uhvati očaj Od ušiju do pupka
Kad me dočepa teča Pa krene da me gnječi Ne pomažu ni zubi Ni bezobrazne reči
Lep sam na svoga ujku A pametan na strinu Ko li me takvog rodi Svi samo o tome brinu
Pa želim ovim putem Svima na znanje da dam Mene nije rodio niko Ja sam se rodio sam
Ljubivoje Rsumovic | |
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: Pesme za decu | |
| |
| | | | Pesme za decu | |
|
Similar topics | |
|
| Dozvole ovog foruma: | Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
| |
| |
| |