MIRKO FILIPOVIĆ porazom se oprostio od UFC-a. Cro Cop je na UFC-ovom 137 spektaklu poražen od Royja Nelsona u trećoj rundi. Treći je to poraz hrvatskog MMA borca kojima se ujedno i oprostio od svojih UFC navijača.
Nakon ujednačene prve runde, drugu je Mirko otvorio sa serijom odličnih aperkata u glavu, ali propustio je dokrajčiti Nelsona koji je pred kraj runde srušio Cro Copa na parter i izudarao ga, ali kraj runde dao je priliku Filipoviću da se oporavi.
U trećoj rundi Nelson je Cro Copa ponovo srušio na tlo licem prema dolje, zadao mu niz udaraca u glavu sve do sudac nije prekinuo borbu.
Nakon borbe Cro Cop je kazao: "Žao mi je, ali Nelson je bio bolji. Htio sam se oprostiti pobjedom. Zahvaljujem se navijačima i vodstvu UFC-a kao i Dani Whiteu. Tretirali ste me kao kralja. Žao mi je što sam zeznuo".
Nelson: Tužno je vidjeti Cro Copov kraj
"Molim pljesak za Cro Copa. Puno je dao za MMA", rekao je Nelson i dodao: "Tužno je vidjeti Cro Copov kraj. Još uvijek se može nositi s ostalima, još uvijek zna udarati. Ako ne želi u mirovinu, još se može boriti".
Posljednja Cro Copova pobjeda bila je ona iz lipnja 2010 protiv Pata Barryja kojeg je svladao gušenjem.